Gemeente Oldenzaal


Molenstraat en Eektestraat weer open voor verkeer

28 oktober 2009

Deze week komt er een eind aan de afsluiting van twee straten in Oldenzaal. De Molenstraat gaat op 29 oktober weer open voor verkeer. Vrijdag 30 oktober gaat de Eektestraat weer volledig open en kan het verkeer gebruik maken van de dubbele rijstroken. Hierdoor wordt de doorstroming van verkeer bevorderd. De rotonde aan de Thorbeckestraat zal van 2 tot en met 13 november echter afgesloten zijn.

De Molenstraat is afgesloten geweest in verband met rijbaanreconstructie en het vervangen van de riolering. De Eektestraat heeft dubbele rijbanen gekregen, waardoor het verkeer beter door kan stromen. Het werk aan de Eektestraat is nog niet geheel afgerond. Een aantal werkzaamheden moet nog worden verricht. Het verkeer zal daar echter geen hinder van ondervinden.

Thorbeckestraat

Van 2 tot en met 13 november 2009 is de rotonde aan de Thorbeckestraat afgesloten voor verkeer. In deze periode worden wegwerkzaamheden uitgevoerd. Deze bestaan uit het vervangen van het asfalt op de rijbaan en de omliggende fietspaden.
Er is bewust voor gekozen de rotonde gelijktijdig met de werkzaamheden aan de Oliemolenstraat aan te pakken. De Oliemolenstraat is nu namelijk ook niet bereikbaar via de rotonde en zo vindt de overlast gedurende één periode plaats.

Oliemolenstraat en Kruisstraat

Als de werkzaamheden volgens planning verlopen zal de Oliemolenstraat en het kruispunt Richter Bosstraat-Kruisstraat vanaf week 50 weer opengesteld worden voor het verkeer.
De Kruisstraat wordt vanaf de Rossumerstraat tot aan de Ootmarsumsestraat na de Carnaval 2010 onder handen genomen. Dit in verband met het duurzaam veilig programma en werkzaamheden ten behoeve van het onderhoud aan de riolering.
Na Carnaval 2010 wordt de Kruisstraat vanaf de Rossumerstraat tot aan de Ootmarsumsestraat onder handen genomen. Dit gebeurt om de verkeersveiligheid te verbeteren in het kader van het programma Duurzaam Veilig. Tevens zal onderhoud gepleegd worden aan de riolering.

De afsluitingen zullen enig ongemak met zich meebrengen. Daarvoor vraagt de gemeente uw begrip.