Vrije Universiteit Amsterdam

Persbericht
28-10-2009

Excellente status voor psychologie en economie aan de VU

Recentelijk onderzoek van het Centrum für Hochschulentwicklung (CHE) kent Psychologie en economie aan de VU een excellente status toe. Psychologie onderscheidt zich door een groot aantal publicaties en citaties en door de mobiliteit van de studerenden. Het vakgebied economie is excellent op grond van het grote aantal publicaties en citaties en door de mobiliteit van de docenten. Verschillende criteria hebben bij de selectie een rol gespeeld: bijzondere prestaties zoals het aantal publicaties en citaties, de mate van internationale oriëntatie en de mobiliteit van zowel studerenden als docenten.

Naast kwantitatieve gegevens biedt de ExcellenceRanking een grote hoeveelheid nuttige informatie met betrekking tot masterstudies en promotieonderzoek. Daarnaast bevat de Ranking ook feiten over onderzoeksgroepen, grootte van faculteiten, toelatingsvoorwaarden en woonmogelijkheden. Huidige studenten hebben tevens hun studieomstandigheden beoordeeld. Toekomstige studenten kunnen deze ervaringen gebruiken bij het maken van hun keuze.

Het niet-commerciële Centrum für Hochschulentwicklung (CHE) is een onafhankelijk instelling in Duitsland, die zich inzet voor hervormingen in het hoger onderwijs. Met de CHE-ExcellenceRanking is een vergelijking van de beste universitaire researchcentra in Europa mogelijk.

Donderdag 29 oktober worden de resultaten in het Duitse opinieweekblad DIE ZEIT gepubliceerd en op internet geplaatst onder www.zeit.de/excellenceranking. Feitenmateriaal en toelichtingen bij de CHE-ExcellenceRanking zijn te vinden onder www.che-excellenceranking.eu