Gemeente Bergambacht


Intentieovereenkomst voor woningbouw Secr. Schippersstraat
---

Bergambacht, 28 oktober 2009

Plan omvat 39 senioren huurappartementen en parkeerkelder

Gemeente, QuaWonen en de Winkeliersvereniging zijn het eens. De woningcorporatie bouwt aan de Secr. Schippersstraat (westzijde) een appartementencomplex met 39 seniorenhuurwoningen. Onder de appartementen worden, op maaiveldhoogte, 55 parkeerplaatsen gerealiseerd voor het winkelend publiek.

De Bergambachtse winkeliersvereniging exploiteert deze parkeergelegenheid, die alleen open is tijdens openingsuren van de winkels en op verzoek van de gemeente bij speciale gelegenheden. Parkeren is gratis. Wel wordt een parkeerduurbeperking ingevoerd. Om de parkeerdruk in de buurt op te lossen worden ook rondom het nieuw te bouwen complex nog eens 72 parkeerplaatsen gemaakt.

In totaal komen er dus ongeveer 100 parkeerplaatsen bij. Hiermee is niet alleen het winkelend publiek gebaat. Ook de bewoners in de directe omgeving krijgen meer mogelijkheden. En voor de werknemers van omliggende bedrijven en het kerkbezoek is het zoeken naar een parkeerplaats straks ook verleden tijd.

Om vanuit de parkeerkelder makkelijk de Hoofdstraat te bereiken wordt een aantrekkelijke looproute gemaakt tussen de Secr. Schippersstraat en de ook nog nieuw te bouwen Vuurdonck (de oude brandweerkazerne). Hiervoor wordt ook de parkeerplaats voor Marskramer heringericht. Hier blijven 10 parkeerplaatsen over.

Betaalbare levensloopgeschikte woningen

Er is een grote behoefte aan betaalbare (huur)woningen voor ouderen. QuaWonen helpt de gemeente op deze manier aan voldoende levensloopgeschikte woningen voor 55+-ers. Daar is deze locatie zeer geschikt voor. Met winkels en voorzieningen om de hoek. QuaWonen houdt de woningen betaalbaar voor mensen die recht hebben op huurtoeslag. De woningen voldoen aan de eisen voor levensloopgeschikte woningen. Het appartementengebouw bestaat uit 4 lagen en wordt ongeveer 12 meter hoog.

Huidige bewoners Secretaris Schippersstraat

De twintig oudere eengezinswoningen worden afgebroken. De huidige bewoners zijn maandag 26 oktober geïnformeerd over de plannen. QuaWonen stelt voor hen een sociaal plan op, dat voorziet in voorrang bij woningtoewijzing en een verhuiskostenvergoeding. Zowel QuaWonen als de gemeente vinden het belangrijk dat de gezinnen goede vervangende huisvesting krijgen.

QuaWonen biedt de 55-plussers onder hen de mogelijkheid om terug te keren in de nieuwe woningen. Tijdens de bouw krijgen zij dan een passende wisselwoning.

Planning

De huidige woningen worden op zijn vroegst begin 2011 gesloopt. Naar verwachting najaar 2012 zijn de nieuwe woningen klaar.

Plan Secr. Schippersstraat download


---