Gemeente Sneek


bussemaker: "jullie zijn goud!"

Staatssecretaris Bussemaker: "Jullie zijn goud!"

Staatssecretaris Jet Bussemaker van Volksgezondheid Welzijn en Sport, heeft dinsdag tijdens een werkbezoek aan Zuidwest Fryslân haar grote waardering uitgesproken voor het werk van de vele vrijwilligers en mantelzorgers. "Jullie zijn goud!", aldus de staatssecretaris.

Zij bracht dinsdag een bezoek aan IJlst en Sneek als eerste in ons land in het kader van "Wmo en route". Dit betreft een landelijke campagne waarbij de staatssecretaris met direct betrokkenen uit het veld van het welzijnswerk in gesprek gaat over de verandering in het welzijnswerk.

Bussemaker Als eerste gebeurde dat in de raadszaal van het gemeentehuis in IJlst. Daar overhandigde mevrouw Bussemaker het eerste landelijke mantelzorgcompliment aan mevrouw A. de Lange-Spijkerman uit Sneek, die al geruime tijd haar man intensief verzorgt.

De staatssecretaris sprak in IJlst bovendien haar bewondering uit voor de samenwerking tussen de medewerkers van het Stipepunt Drylts en de gemeente. In de hal van het gemeentehuis onthulde de staatssecretaris het nieuwe logo van het Stipepunt Drylts.

Later op de ochtend ging de staatssecretaris "aan de keukentafel" in Theater Sneek in gesprek met diverse groeperingen uit de welzijnsector.