Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 09.45 uur

Utrecht, 29-10-2009

Baldadigheid

UTRECHT Dankzij cameratoezicht wisten agenten in de nacht van woensdag
28 op donderdag 29 oktober een verdachte te achterhalen.

Rond 01.30 uur zag cameratoezicht dat twee mannen over de Oudegracht liepen en dat één van hen fietsen uit de rekken pakte en op straat gooide. Agenten gingen ter plaatse, maar de vogels bleken al te zijn gevlogen. Cameratoezicht zag echter dat het tweetal op de Lijnmarkt liep. De agenten gingen die kant op en troffen het tweetal, Amsterdammers van 37 en 38 jaar, aan. Uit de beelden van cameratoezicht bleek dat alleen de 37-jarige verdachte met fietsen had gegooid. Tevens constateerden de agenten dat de fietsen geen letsel hadden opgelopen. De 37-jarige verdachte kreeg een bekeuring voor baldadigheid.

Alcohol op bromfiets

UTRECHT Een bromfietser bleek in de nacht van woensdag op donderdag 29 oktober een slok te veel op te hebben.

Rond 00.50 uur controleerden agenten een 23-jarige bromfietser uit Zeist op de Voorstraat. Uit de blaastest bleek dat hij te veel had gedronken en hij werd aangehouden. Bij de ademanalyse blies hij 510 ug/l, bijna zes keer het wettelijke maximum van 88 ug/l voor een beginnend bestuurder. Tevens bleek dat de man geen bromfietsrijbewijs had. Tegen de Zeister is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en rijden zonder rijbewijs.

Gestolen scooter

UTRECHT Agenten hielden op woensdagavond 28 oktober een jongen aan omdat hij op een gestolen scooter reed.

Rond 23.30 uur zag een motoragent een snorscooter met twee opzittenden op de Van Heuven Goedhartlaan rijden. Toen de bestuurder de motoragent zag, doofde hij direct zijn licht en ging ervandoor. Op de Van Kleffenslaan dumpten de jongens de scooter en verdwenen te voet. De agent had de bestuurder echter herkend als een 17-jarige jongen uit Utrecht. Bij navraag bleek de scooter van diefstal afkomstig te zijn.

Terwijl de agent op een politiebusje stond te wachten die de scooter mee kon nemen, zag hij een snorfiets langsrijden, waar de 17-jarige verdachte achterop zat. De agent gaf dit aan de politiemeldkamer door. Andere agenten stelden een onderzoek in de omgeving in en zagen de
17-jarige verdachte op de Admiraal Helfrichlaan staan. Zij hielden hem aan en brachten hem over naar het politiebureau. Daar is hij ingesloten en voor nader onderzoek in verzekering gesteld. De scooter is in beslag genomen.

Straatroof

UTRECHT Woensdagavond vond op de Adriaan van Bergenstraat een beroving plaats, waarbij een vrouw het slachtoffer werd.

Een 25-jarige vrouw uit Utrecht liep omstreeks 20.15 uur ter hoogte van de Adriaan van Bergenlaan en de Pionstraat. Plotseling werd de vrouw aangevallen door vier jongens. De jongens schopten de vrouw en namen haar tas mee. De verdachten renden door het park weg in de richting van het Geuzenplantsoen. De politie is op zoek naar getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht noord, tel.: 0900 88 44.