ICC Evaluation Service en Underwriters Laboratories, wereldwijd erkend als marktleiders op het vlak van productevaluatie en -certificering, introduceren een programma voor dubbele registratie van PMG-producten 29/10/2009 09:04

PR Newswire

NORTHBROOK, Illinois, October 29 /PRNewswire/ --
ICC Evaluation Service, Inc.(R) (ICC-ES(R)) en Underwriters Laboratories (UL) hebben een programma ontwikkeld voor dubbele registratie van loodgieters-, mechanische en brandgasproducten (PMG-producten). Het doel van dit programma is codebeambten en bouwprofessionals te voorzien van een betrouwbaar middel om te controleren of de PMG-producten de van toepassing zijnde codes en conform de standaarden zijn.

Jeff Smith, algemeen manager van UL Global Water & Food Business, heeft met de bekendmaking van dit programma deze woorden gebruikt; "Deze strategische alliantie maakt optimaal gebruik van de vereende krachten van UL en ICC-ES: geloofwaardigheid, integriteit, technische expertise en merkbekendheid. Het programma voor dubbele registratie van PMG-producten voorziet fabrikanten en regulators van een enkelvoudige bron bij de bepaling van de naleving van de code en van de standaarden door PMG-producten. Wij van UL, zijn zeer tevreden met het feit dat we met ICC-ES zullen samenwerken om zo een toegevoegde waarde en meer gemak aan deze sector aan te bieden."

Mark Johnson, voorzitter van ICC-ES, merkt op; "UL's reputatie op het vlak van productveiligheid, gecombineerd met de bijna acht jaar ervaring van ICC-ES op het gebied van productevaluatie en naleving van codes, brengt met zich mee dat dit programma regulators en fabrikanten zal voorzien van diensten van een uitstekende kwaliteit. Het programma zal ook wereldwijd erkend worden."

John LaTorra, Building Manager en Inspection Manager in Redwood City in Californië legt uit; "Het aangaan van allianties en het combineren van krachten is van cruciaal belang in deze sector. Deze samenwerking zal de coderingsverantwoordelijke er een volledige zekerheid van geven dat het in de lijst vermelde product de vereisten van de erkende standaard volgens de code is geproduceerd."

Fabrikanten van PMG-producten die gebruik maken van deze alliantie zullen voordeel halen uit de gecombineerde kracht van ICC-ES en UL. Meer in het bijzonder zal het programma het volgende leveren:


- Een veelomvattend schema voor het testen, inspecteren, certificeren en het in een lijst opnemen van PMG-producten, met onafhankelijke lijsten, die zowel de naleving van de codes als die van de van toepassing zijnde technische standaarden behandelt, van twee uiterst gerespecteerde ondernemingen.

- Vlotte aanvaarding van producten door autoriteiten met toevoeging van de hoge herkenbaarheid van de merken ICC-ES en UL.

- Het vermogen om optimaal gebruik te maken van de kracht van de merken ICC-ES en UL.

- Een keuze aan dienstverleners om naleving aan te tonen via de lijst van zowel de International Plumbing Code (IPC) als de Uniform Plumbing Code (UPC).

- Aanvaarding van producten op nationaal en internationaal vlak, waar de IPC- of UPC-code dan ook is aangenomen. Bovendien zijn producten die geëvalueerd zijn volgens de National Plumbing Code of Canada (NPCC) geschikt voor installatie in Canada. De International Code Council(R) (ICC(R)), de moedermaatschappij van ICC-ES, publiceert de International Plumbing, Mechanical and Fuel Gas Codes die tot op heden in 47 landen zijn aangenomen, op enerzijds provinciaal niveau of op anderzijds lokaal bevoegdheidsniveau en in landen zoals Mexico, Jamaica, Saoedi-Arabië en Abu Dhabi.

- Aantoonbaarheid dat product de nieuwe vereisten op het vlak van laag loodgehalte in de California Health and Safety Code naleeft.
- Aantoonbaarheid van productnaleving op de van toepassing zijnde vereisten in de U.S. EPA WaterSense(SM).

- Een makkelijkere manier van zakendoen, via één
contactpunt voor zowel de lijst van ICC-ES als die van UL.

- Ruimere blootstelling van PMG-producten via het netwerk van ICC-ES en UL.

- Gebruik van zowel het vertrouwde PMG-merk ICC-ES als het hoogst gewaardeerde loodgietersmerk UL.

Codebeambten zullen ook voordeel halen uit het programma voor dubbele registratie van PMG-producten via:


- Extra verzekering dat de PMG-producten voldoen aan de strenge test vereisten en evaluatievereisten van zowel ICC-ES als UL.
- Gelijktijdige plaatsing van goedgekeurde producten op de website van zowel ICC-ES en UL.

- Toegang tot de code correlatiedatabase van UL, de enige database in de sector (www.ul.com/regulators/codelink). Deze database stelt de lijsten in rechtstreekse verbinding met specifieke codesecties om autoriteiten met bevoegdheid bij te staan bij de aanvaarding van gecertificeerde producten en stelt ontwerpers en installeerders in staat om vlot producten te vinden die de code naleven.

De International Code Council(R) (ICC(R)), de moedermaatschappij van ICC-ES, publiceert de International Plumbing, Mechanical and Fuel Gas Codes die aangenomen zijn in 47 landen op enerzijds provinciaal niveau of op anderzijds lokaal niveau. ICC en ICC-ES beschikken samen over een breed scala aan PMG-product experts en professionele ingenieurs met ervaring op het vlak productevaluatie. Aan iedereen die geïnteresseerd is in PMG-producten, en in de naleving van codes en standaarden door deze producten, bieden ICC en ICC-ES een breed scala aan middelen - van codeboeken en elektronische media tot gespecialiseerde training en certificeringsdiensten. En nu is er ook een programma voor dubbele registratie van PMG-producten met UL dat de goedkeuring van PMG-producten voor gebruik in de sector zal vereenvoudigen.

Het certificeringsprogramma van UL voor drinkwaterproducten en loodgietersproducten wordt officieel erkend in de Verenigde Staten en Canada en wordt erkend door de USEPA en door alle staten en steden in de Verenigde Staten die hun eigen certificatievereisten voor waterproducten aangenomen hebben. UL bedient fabrikanten over de hele wereld en test en certificeert chemische additieven voor drinkwaterbehandeling, systeemcomponenten (leidingonderdelen, deksels en pakkingen, tanks en deklagen), behandelingsunits (koelers, chillers en waterontharders), en plastic onderdelen van leidingsystemen en verwante materialen. UL is ook een goedgekeurde certificeerder van waterproducten die aan de criteria voldoen van het programma WaterSense(SM) van USEPA dat het gebruik van waterbesparende producten identificeert en promoot.

Meer informatie over het programma voor dubbele registratie van PMG-producten van ICC-ES - UL kunt u vinden op
http://www.ul.com/global/eng/pages/corporate/contactus/faq/industries/plumbin gagreement/ of op http://www.icc-es.org/pmg

U kunt ook contact opnemen met: Tom Bowman op +1-847-664-3796 of Thomas.A.Bowman@us.ul.com of Richard Beck op +1-800-423-6587, ext. 5690 of rbeck@icc-es.org

Over ICC Evaluation Service(R)
ICC-ES(R) is een openbaar nutsbedrijf zonder winstoogmerk en is de toonaangevende dienstverlener in de Verenigde Staten voor innovatieve bouwmaterialen, -componenten en -systemen. De ICC-ES(R) Evaluation Reports(R) en de PMG(TM) Listing Program leveren het bewijs dat de producten en systemen aan de vereisten voldoen van codes en standaarden. De ICC-ES(R) SAVE(TM) Program verschaft controle of de producten al dan niet onafhankelijk geverifieerd zijn als beschikkend over de duurzame attributen zoals beweerd door de fabrikant om een duurzaam ontwerp en duurzame constructie te ontwikkelen en naar voren te schuiven. ICC-ES(R) is een dochteronderneming van de International Code Council(R). Meer informatie over de ICC-ES(R) PMG (TM) Listings kunt u vinden op www.icc-es.org/pmg.

Over Underwriters Laboratories
Underwriters Laboratories (UL) is een onafhankelijke onderneming voor certificatie van productveiligheid die zich al meer dan honderd jaar bezighoudt met het testen van producten en het opstellen van veiligheidsstandaarden. UL evalueert meer dan 19.000 verschillende soorten producten, componenten, materialen en systemen per jaar. Jaarlijks gaan meer dan 20 miljard exemplaren van in totaal 72.000 verschillende producten met het UL-keurmerk over de toonbank. Het wereldwijde netwerk van bedrijven en serviceproviders van UL omvat 64 laboratoria, test- en
certificeringsinstellingen die klanten van dienst zijn in 98 landen. Meer informatie over de waterprogramma's en waterdiensten van UL kunt u vinden op www.ul.com/water.

Chris Suttile van GolinHarris, +1-312-729-4224, csuttile@golinharris.com, van UL; of Greg West van ICC-ES, +1-562-699-0543, gwest@iccsafe.org






-