NIBRA

Brand Genemuidenstraat, Den Haag

Den Haag 18 oktober 2009
Vanmorgen vroeg om kwart voor één is er brand ontstaan in een portiekwoning aan de Genemuidenstraat in Den Haag. Een bewoonster van een bovenliggende woning moest met behulp van een vluchtmasker van de Brandweer naar beneden worden gebracht. Er waren bij deze brand geen gewonden.

De meldkamer van de Brandweer kreeg omstreeks kwart voor één een melding van een omstander die een harde kanl hard gehoord en daarna meteen vlammen zag in een woning aan de Genemuidenstraat in Den Haag. Toen de eerste Brandweereenheden ter plaatse kwamen waren er vlammen zichtbaar achter het raam van een woning op de begane grond.

In deze woning was niemand aanwezig, en in een bovenliggende woning had de bewoonster zo veel last van de rook dat de Brandweer haar met behulp van een vluchtmasker over het portiek in veiligheid heeft gebracht.
In totaal zijn drie bewoners door de Ambulancedienst nagekeken op de verschijnselen van rookinhalatie, niemand hoefde hiervoor naar het ziekenhuis.

De brand was snel onder controle, en de stichting Salvage is ter plaatse gevraagd voor de verdere afhandeling van de schade. De overigen bewoners konden na afloop van de brand weer terug in hun woningen.
Er waren bij deze brand geen gewonden.