CINOP start de vmbo-reeks 2010

29/10/2009 10:20

CINOP Advies B.V.

In 2010 organiseert CINOP de vmbo-reeks 2010: een zestal themabijeenkomsten over de ontwikkelingen in het vmbo in het midden en zuiden van het land. De eerste drie thema's zijn: effectief organiseren van het leren, de toekomst van het vmbo en het tegengaan van vroegtijdig schoolverlaten.

De bijeenkomsten zijn bedoeld voor directeuren, teamleiders en beleidsmedewerkers. Het belangrijkste doel van deze bijeenkomst is het opdoen van kennis over verschillende thema's. Ook komen voorbeelden uit verschillende scholen aan de orde. De vmbo-reeks is dè manier om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen binnen het vmbo.

Het leren anders organiseren

Het eerste thema is het leren anders organiseren. Bij dit thema gaat het om de vraag: hoe organiseert u een efficiënt en doeltreffend onderwijsaanbod voor uw leerlingen? Het huidige klassenjaarsysteem in het vmbo is voor veel leerlingen niet effectief. Door de vakgerichtheid is de link met de interesses, leerstijlen en kwaliteiten van de leerlingen veelal onderbelicht.

Vmbo vooruit!

De tweede bijeenkomst gaat over de toekomst van het vmbo: vmbo vooruit! Tijdens deze bijeenkomst gaan we in op de adviezen van de verschillende partijen met betrekking tot de herijking van het vmbo en de reactie hierop door het ministerie van OCW.

Tegengaan vroegtijdig schoolverlaten

Vroeg- en voortijdig schooluitval is een groot maatschappelijk probleem. Dat probleem ontstaat vooral in de overgang van het vmbo naar het mbo. Wat kunt u doen om voortijdig schooluitval te helpen tegengaan? Op deze derde bijeenkomst staan succesvolle strategieën centraal die hebben geleid tot reductie van vroeg- en voortijdige schooluitval.

Praktisch

De bijeenkomst begint om 16.00 uur en duurt tot 19.30 uur (inclusief een lichte avondmaaltijd).

Kijk voor meer informatie en aanmelding op www.cinop.nl.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.