Partij van de Arbeid

Merkies nomineert burgerinitiatieven

PvdA-europarlementariƫr Judith Merkies heeft haar favoriete burgerinitiatieven genomineerd voor de Europa Democratie Award 2009. Dat heeft ze gedaan in het kader van 'De week van de Democratie'. Ruim een week lang wordt door het hele land met uiteenlopende activiteiten aandacht gevraagd voor democratie in het dagelijks leven, vrijheidsrechten en de parlementaire democratie.

Voor de verkiezing van de Europa Democratie Award 2009 nomineerde Merkies een drietal innovatieve projecten, die kleur geven aan de manier waarop we in Nederland met democratie omgaan. Initiatiefnemer van de prijs is de Europese Beweging Nederland.

De eerste genomineerde is het programma `De Brakke Zondag' van theater De Brakke Grond. Hierin wordt door middel van een mengsel van theater, journalistiek en muziek een einde gemaakt aan alle saaie manieren om over Europese en wereldthema's te debatteren. Als tweede nomineerde Merkies de tv-serie `Le Camping'. In deze jeugdserie wordt de geschiedenis van Europa aan tieners uitgelegd aan de hand van een multiculturele camping. In de laatste nominatie, `Bas en Bas' organiseren Bas Luiting en Bas Sanders duurzame spreekuren voor startende ondernemers in de Philips Lichttoren in Eindhoven.

Merkies licht haar nominaties toe in een YouTube-filmpje. Tot 21 november kan op de website van de Europese Beweging gestemd worden.