Politie Groningen

Donderdag 29 oktober 2009

Provincie Groningen, 29-10-2009

Groningen: stadjer aangehouden voor mishandeling

De politie heeft donderdag in de vroege ochtend een 23-jarige man uit Groningen aangehouden voor mishandeling. De Stadjer had op de Grote Markt zonder enige aanleiding een 21-jarige man uit Groningen twee keer geslagen. Ook een andere man had een tik van de verdachte gekregen. De 23-jarige werd op aanwijzing van het slachtoffer en twee getuigen ingerekend. Bij navraag bleek dat de verdachte nog een boete van 105 euro had openstaan. Hij werd ingesloten in een cel. De man wordt vandaag gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: broers ingerekend na fietsdiefstal

De politie heeft donderdagmiddag op de Rademarkt in Groningen twee broers van 29 en 33 jaar, beiden zonder vaste woonplaats, aangehouden voor diefstal in vereniging. Politieagenten betrapten de jongste broer bij het stelen van een afgesloten fiets. Hij had met een schaar een kabelslot geforceerd. Na het openbreken van het slot liep de verdachte met de fiets weg. Zijn vier jaar oudere broer stond op de uitkijk. Beiden werden ingerekend en ingesloten. De schaar en de fiets werden in beslag genomen. De 29-jarige betreft een veelpleger. Voor hem stond nog een vonnis van 50 dagen hechtenis open. Beide broers worden vandaag gehoord.

Groningen: man overvallen in woning

Een 30-jarige man uit Buitenpost is woensdagavond in een woning aan de Hazelaarstraat overvallen. Twee nog onbekende personen belden aan en liepen nadat werd open gedaan de woning binnen. Daar werd het slachtoffer met behulp van een wapen tijdelijk uitgeschakeld en beroofd van een sieraad. De daders zijn nog voortvluchtig. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: racefietser gewond bij verkeersongeval

Een 30-jarige man uit Sappemeer is donderdagmiddag bij een verkeersongeval op de Winschoterweg in Groningen gewond geraakt. Een 20-jarige vrachtwagenchauffeur uit Sebaldeburen liet bij het verlaten van een vuilstortplaats de Sappemeerster op zijn racefiets niet voorgaan. De 30-jarige kon een aanrijding niet meer voorkomen. Hij klapte hard tegen de zijkant van de vrachtauto. De man werd met schouderletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage en een analyse van het ongeval gemaakt.

Nieuwe Pekela: inbraak tankstation

Bij een benzinepomp aan de Provincialeweg N366 in Nieuwe Pekela is in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken. Agenten reageerden even voor 04:00 uur op een inbraakalarm. Door het openbreken van een deur zijn de daders het pand binnen gegaan. Uit het pompstation is rookwaar gestolen. De agenten spraken met een getuige die vertelde dat hij ten tijde van de inbraak twee mannen had zien wegrennen. De politie stelt een onderzoek in.

Sebaldeburen: Fries onder invloed

De politie heeft donderdagavond op de Provincialeweg in Sebaldeburen een 33-jarige man uit Dokkum aangehouden voor rijden onder invloed. De Fries werd door politieagenten in zijn auto gecontroleerd. Hij bleek alcohol te hebben gedronken. Op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte 1,35 promille alcohol in zijn bloed had. Hij moest direct zijn rijbewijs inleveren. De man mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: transportcontrole leidt tot bekeuringen

De politie heeft woensdag een transportcontrole gehouden op de autosnelweg A7 bij Groningen. Het accent van de controle lag op de overbelading van vrachtautos. Er werden in totaal 39
vrachtwagencombinaties gecontroleerd. Hiervan werden 35 op de weegbrug gewogen. Na weging bleken 22 combinaties (ruim 60%) te zwaar. Vijf combinaties waren meer dan 10 % overbeladen, zodat deze chauffeurs een gedeelte van de lading moest afladen. Twee chauffeurs kregen een staking van arbeid opgelegd, omdat zij geen pauze hadden genomen. Tegen deze chauffeurs wordt een boeterapport opgemaakt. Een met stro beladen combinatie werd afgeladen, omdat het voertuig 4,30 meterhoog was. Ten slotte vielen nog twee bekeuringen voor andere overtredingen. Zo werd een Duitse chauffeur bekeurd, omdat hij een lange afstand over de vluchtstrook reed.

Provincie Groningen: politie controleert voor veilig verkeer

Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. Vrijdag controleert de politie op de volgende plaatsen:

* Provincialeweg N360 tussen Groningen en Ten Boer;
* Provincialeweg N388 tussen Grijpskerk en Zoutkamp.

Maar ook op andere plaatsen en tijdstippen zijn controles mogelijk. De politie controleerde woensdag op diverse plaatsen op snelheid:
* Roodeschool, Rijksweg N46: aantal geregistreerde voertuigen: 497, aantal overtredingen: 9, hoogst gemeten snelheid: 138 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

* Groningen, Laan 1940-1945: aantal geregistreerde voertuigen: 2045, aantal overtredingen: 81, hoogst gemeten snelheid: 105 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Ook vonden woensdag enkele andere controles plaats:

* Groningen, Hereweg: roodlichtcontrole, 8 bekeuringen voor door rood licht rijden. Daarnaast 9 bekeuringen voor andere feiten;
* Leek, Waezenburglaan: bromfietscontrole, 22 bromfietsen gecontroleerd, 12 boetes, drie kentekenbewijzen ingenomen, 6 bekeuringen voor andere overtredingen;

* Groningen, Westerhaven, verkeerscontrole, 23 bekeuringen, 260 verkeersdeelnemers en

* Groningen, Korreweg en Nieuwe Ebbingestraat: verlichtingscontrole, 181 bekeuringen (114x voor niet werkende verlichting, 33x rood licht, 28x rijden over de busbaan en 6x voor andere feiten.