Politie Utrecht

Persbericht, Lekstroom, 10.50 uur

Utrecht, 29-10-2009

Diverse autos bekrast; geen zicht op dader(s)

VIANEN In de nacht van donderdag 22 op vrijdag 23 oktober zijn diverse geparkeerde autos bekrast. Het gaat om autos die stonden geparkeerd op de Walmolen, Beltmolen en de Standaardmolen. Bij de politie zijn 7 aangiftes van vernieling, de meesten via internet, hierover binnengekomen. Naar aanleiding van de aangiftes stelde de politie een (buurt)onderzoek in. Bewoners van de Walmolen, Beltmolen en de Standaardmolen kregen bezoek van politiemensen. Zij vroegen de bewoners of zij bijzonderheden wisten over de vernielingen. Helaas kwam er uit het ingestelde (buurt)onderzoek geen informatie die wees in de richting van mogelijke dader(s). Als u informatie heeft over de vernielingen, neemt u dan contakt op met de politie Vianen, bereikbaar via het telefoonnummer 0900-8844 of als u anoniem wenst te blijven via Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000.

Aanrijding

VIANEN Een 18-jarige vrouw uit Vianen is woensdagavond rond 20.50 uur licht gewond geraakt bij een aanrijding. De vrouw zat samen met een 18-jarige vriendin uit Nieuwegein in een geparkeerde auto wat te kletsen. De Nieuwegeinse wilde de radio aanzetten, maar draaiden per ongeluk de sleutel van het contact om. Omdat de auto in de versnelling stond, begon de auto te rijden en in paniek trapte de vrouw op het gaspedaal. De auto reed vervolgens hard tegen een geparkeerd auto aan. De vrouw uit Vianen is met nekklachten naar het ziekenhuis gebracht in Nieuwegein.

Heling

NIEUWEGEIN De politie heeft woensdagmiddag 28 oktober twee jongens van 17 en 16 jaar oud uit IJsselstein en Nieuwegein aangehouden op verdenking van heling. Tijdens een fiets/bromfiets controle op de Vosseweide werden de twee jongens op een scooter gecontroleerd. De 17-jarige jongen bleek niet in het bezit van een rijbewijs. Daarnaast kwam de kentekenplaat niet overeen met de bromfiets. De bromfiets is in beslag genomen. Tegen de jongens is proces-verbaal opgemaakt.