Gemeente Doetinchem

Persbericht, 28 oktober 2009

Doe je zeg over de weg

Gemeente Doetinchem onderzoekt verkeersveiligheidsbeleving

Verkeersveiligheid is een belangrijk speerpunt van het gemeentelijk mobiliteitsbeleid. Het verhoogt de leefbaarheid van de (woon)omgeving. Sinds augustus 2009 is de gemeente Doetinchem gestart met het opstellen van een nieuwe verkeersveiligheidvisie. Doel van dit project is het verminderen van het aantal verkeersslachtoffers en het verbeteren van de verkeersveiligheidbeleving. De gemeente wil graag horen wat inwoners, bezoekers en werkers verkeersveilig en onveilig vinden. De uitkomsten van het onderzoek gebruikt de gemeente voor het opstellen van de visie.

Op http://verkeersveilig.doetinchem.nl kunnen inwoners, bezoekers en werkers een online vragenlijst invullen. De vragenlijst is van 4 tot en met 24 november bereikbaar. Onder de deelnemers aan dit onderzoek verloot de gemeente een slipcursus, een Achterhoekse fietskaart, een veiligheidspakket voor in de auto winnen en een heuse rit in een sportwagen. Het inzetten van een digitale vragenlijst is eerder effectief geweest. In 2007 heeft de gemeente een representatief onderzoek gehouden onder burgers over de verkeerssituatie in Doetinchem.

Inwoners, bezoekers en werkers die geen tijd hebben om de vragenlijst in te vullen, kunnen de gemeente helpen door het aangeven van onveilige verkeerssituaties op een digitale kaart. Deze kaart is vanaf 9 november te vinden op http://verkeersveilig.doetinchem.nl. Deelnemers aan de digitale kaart maken kans op een Achterhoekse fietskaart of een veiligheidspakket voor in de auto.