Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 11.00 uur

Utrecht, 29-10-2009

Dodelijke ongeval

BILTHOVEN Woensdagmiddag heeft op de spoorovergang op de Leijenseweg een dodelijke aanrijding plaatsgevonden. Een 92-jarige man uit Bilthoven wilde met zijn scootmobiel de spoorovergang oversteken. Op dat moment gingen de spoorbomen dicht. Getuigen vertelden dat de man in paniek raakte en probeerde te keren. Hierbij kwam hij met de scootmobiel ten val. Een aankomende intercity kon niet meer tijdig remmen met een aanrijding als gevolg. Getuigen van het ongeval zijn opgevangen in een nabijgelegen politiebureau en slachtofferhulp is aangeboden.

Gestolen fiets

DE BILT- Op woensdag werden twee personen aangehouden die met een fiets aan het rommelen waren. Omstreeks 18.10 uur kreeg de politie de melding dat er slijpgeluiden werden gehoord in een achtertuin aan de Kapelweg. Agenten gingen poolshoogte nemen en troffen twee jongens aan met een (oude) fiets. De jongens gaven aan de fiets te hebben meegenomen. Tegen hun is proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding letsel

BILTHOVEN- Op de Boslaan vond op woensdagmiddag een aanrijding tussen een auto en een fietsster plaats. De fietsster raakte gewond. De 84-jarige fietsster wilde de Nachtegaallaan oversteken en werd vervolgens aangereden door een 51-jarige automobilist uit De Bilt. De vrouw raakte gewond en werd met een gebroken linkerbeen vervoerd naar het ziekenhuis.