Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.30 uur

Utrecht, 29-10-2009

Bekeuringen voor overlast

AMERSFOORT De wijkagent heeft samen met een aantal agenten in burgerkleding op woensdagmiddag 28 oktober tussen 12.15 en 13.00 uur een controle gehouden rondom een winkel aan de Arnhemsestraat. Aanleiding voor de controle zijn klachten van omwonenden over schooljeugd die tijdens de pauze hier regelmatig blowend zou rondhangen en voor overlast zou zorgen.

De klachten strookten met de realiteit. Er werden in totaal 12 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het weggooien van afval op straat (4x) en bezit softdrugs (2x). Ook kreeg een jongen een boete voor baldadigheid omdat hij tegen reclameborden trapte.

De politie zal haar bevindingen meegeven aan de diverse scholen waarop de bekeurde jongeren zitten en zal vaker gaan controleren.

Aanhoudingen voor openlijke geweldpleging

AMERSFOORT De politie heeft de afgelopen weken meerdere verdachten verhoord in verband met betrokkenheid bij een openlijke geweldpleging in de Lavendelstraat op 30 april dit jaar.

In de nacht van 29 op 30 april raakten een aantal uitgaanders in conflict met een andere partij waarbij de zaak volledig escaleerde. Drie inwoners van Amerfoort, allen 19 jaar oud, werden hierbij geslagen en geschopt en liepen hoofdletsel op. Na uitgebreid onderzoek en het verhoor van de betrokkenen kwamen negen verdachten in beeld.

De verdachten, variërend in leeftijd tussen 16 en 22 jaar, en afkomstig uit de gemeenten Amersfoort/Almere en Leusden, werden ontboden of aangehouden in de tweede en derde week van oktober. Zij legden deels bekennende verklaringen af. In vijf gevallen werd een dagvaarding uitgereikt om te verschijnen voor de rechtbank. De enige minderjarige verdachte wordt besproken in het jeugd-casusoverleg.

Hennep aangetroffen

AMERSFOORT- Op woensdag werd een hennep kwekerij aangetroffen. Omstreeks 16.30 uur gingen agenten poolshoogte nemen bij een woning aan de Vissering. In de woning troffen agenten een complete hennepkwekerij aan. De badkamer werd gebruikt voor de waterhuishouding en de keuken werd gebruikt als schakelruimte. In totaal werden 440 planten aangetroffen. De politie doet onderzoek naar de eigenaar van het pand.

Diefstal uit auto

AMERSFOORT- Op donderdagochtend werd een man aangehouden voor inbraak in een auto. Omstreeks 03.00 uur kreeg de politie de melding dat er zou worden ingebroken auto aan de Cartesiusstraat. Agenten gingen ter plaatse en troffen een 30-jarige man uit Amersfoort half hangend in een auto aan. De man werd direct aangehouden en is ingesloten voor verhoor.