Gemeente Soest

.

Stand van zaken vernieuwing Smitsveen

29 oktober 2009

Afgelopen juli bent u geïnformeerd over het uitstel van de plannen voor de vernieuwing van Smitsveen.

Er is toen aangegeven dat er eind oktober een aangepast plan zou zijn.

Portaal en de gemeente Soest zijn van mening dat zij voor Smitsveen een programma moeten ontwikkelen met kwaliteit en haalbaarheid als belangrijkste uitgangspunten. In deze economisch moeilijke tijden blijkt het onmogelijk om nu al met een haalbaar plan te komen waarbij de kwaliteit even hoog is als het eerder gepresenteerde plan.

Voorlopig geen nieuw plan

Portaal en de gemeente Soest hebben meer tijd nodig om tot een duurzaam plan te komen, dat zowel fysiek als sociaal aan onze hoge eisen voldoet.

Het is de bedoeling uiterlijk medio 2010 een definitief besluit te nemen en meer duidelijkheid te geven over de verdere ontwikkeling van het plan.

Er wordt komend jaar nog niet gestart met de voorbereidingen voor sloop en renovatie van flats in het middengebied van Smitsveen. De renovatie van de hoge flat aan de Weegbreestraat gaat wél gewoon door.

Investeren in Smitsveen

In de tussentijd blijven de gemeente en Portaal investeren in Smitsveen en haar bewoners. Het beheer en onderhoud van de flats door Portaal gaat gewoon door.

Eind november wordt samen met bewoners gekeken of er op punten verbetering nodig is. Zo willen de gemeente en Portaal ervoor zorgen dat bewoners zich thuis kunnen blijven voelen in Smitsveen.

Meer informatie over Smitsveen