Gemeente Bussum

Fietsen stallen rond station Naarden-Bussum

Met de fiets naar station Naarden-Bussum rijden en daar de trein nemen naar werk, school of een uitje. Het is de ideale combinatie: je bent er snel en het is goed voor lichaam, geest en milieu. Je ben even fysiek bezig, omzeilt de files en de bijbehorende stress en houdt de lucht schoon. Rond station Naarden-Bussum zijn bijna 1400 plaatsen waar reizigers hun fiets (onbewaakt ) in een klem kunnen zetten.

Â

Beschermd

Daarnaast bevindt zich aan de rechterzijde van het station een prachtige, geautomatiseerde NS-stalling, die plaats biedt aan 1500 fietsen. Voor een luttel bedrag (nu een voordeeltarief van zeventig euro per jaar !) staat je fiets er droog en beschermd. Zo gaat je kostbare karretje jaren langer mee.

Er is voldoende capaciteit om alle fietsen onderdak te bieden. De locaties van de stallingen zijn duidelijk aangegeven op informatieborden bij het station. Daarbij ook de waarschuwing dat fout gestalde fietsen worden verwijderd.

Toch kiest een aantal reizigers er voor om zijn/haar fiets niet in een klem neer te zetten. Zij parkeren elders rondom het station of bij de stalling, maar niet in een klem. Haast of gemakzucht is vaak de reden.Â

Â

Overlast

Die neergekwakte fietsen zien er niet alleen rommelig uit, zij bezorgen medereizigers ook veel overlast. Zo blokkeren verdwaalde fietsen aan de noordzijde van het station regelmatig de toegang tot het perron. Anderen kunnen dan niet zonder kleerscheuren of een vieze broek of jas hun trein bereiken. Bovendien lopen de eigenaars van âwilde fietsenâ meer risico dat hun fiets flink beschadigd, gestolen of verwijderd wordt. Dan ben je veel verder van huis. Veel beschadigde fietsen worden na verloop van tijd fietswrakken, die door de gemeente worden afgevoerd.

Â

De gemeente Bussum treedt op tegen foutparkeerders. Fout gestalde fietsen, brommers en scooters worden verwijderd en opgeslagen. Tegen betaling van 15 euro kunnen ze worden opgehaald. Wie zijn fiets op komt halen moet wel kunnen aantonen dat hij/zij de eigenaar is.

Â

Momenteel staan circa zestig fietsen in de opslag. Bussum bewaart de verwijderde fietsen niet onbeperkt. Eigenaren kunnen hun voertuig tot en met donderdag 5 november afhalen. Na deze datum voert de gemeente Bussum de (brom)fietsen en scooters, die voor 23 juli 2009 zijn verwijderd en niet zijn opgehaald, af. Heeft u een vermoeden dat uw fiets de afgelopen maanden rondom station Naarden-Bussum is verwijderd, bel dan met de servicelijn.

Â

De servicelijn is op werkdagen van 09.00 tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 16.00 uur bereikbaar via 035-6928898.