Gemeente Voorschoten

Holland Rijnland

Wethouder lid Dagelijks Bestuur Holland Rijnland

BrunovanDunne Van Dunné is portefeuillehouder Middelen & Communicatie, Milieu, Natuur & Landschap van Holland Rijnland. De stemming vond plaats tijdens de vergadering van het AB op 28 oktober. Van Dunné neemt de portefeuille over van de heer Horlings, die in juni zijn DB-lidmaatschap heeft neergelegd.

Het Dagelijks Bestuur van Holland Rijnland heeft zes leden. Deze worden door het Algemeen Bestuur op voordracht uit een cluster van gemeenten gekozen. Met de heer van Dunné (wethouder Voorschoten) bestaat het Dagelijks Bestuur verder uit Henri Lenferink (Burgemeester van Leiden), Jos Wienen (burgemeester van Katwijk), Peter Glasbeek (wethouder Leiderdorp), Adri de Roon (wethouder Lisse) en Sander Schelberg (burgemeester Teylingen).

Holland Rijnland
Het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland werkt namens en voor de twaalf gemeenten in de gelijknamige regio. Holland Rijnland wordt bestuurd door een Algemeen Bestuur en een Dagelijks Bestuur. Het Algemeen Bestuur bestaat uit vertegenwoordigers van de gemeenteraden of colleges van de deelnemende gemeenten en vergadert vier keer per jaar. Uit haar midden wordt het Dagelijks Bestuur aangewezen.

Doelstelling van Holland Rijnland is de kwaliteit van wonen, werken, ondernemen en recreëren van burgers, bedrijven en instellingen in het gebied te bevorderen. Holland Rijnland biedt het kader waarbinnen de gemeenten op deze terreinen kunnen samenwerken om efficiency-voordelen te behalen, overleg en afstemming te plegen en streekbelangen te behartigen.

* 29 oktober 2009