Politie Gelderland-Midden

Stel op heterdaad gepakt in afpersingszaak

Publicatiedatum: 29-10-2009 12:05:14

ARNHEM - De recherche in Arnhem heeft woensdagavond in een hotel in het centrum van die stad een 20-jarige vrouw uit Heteren en een evenoude Arnhemmer opgepakt op verdenking van hun betrokkenheid bij een afpersingszaak. Een inwoner van de provincie Noord-Brabant en een uit Gelderland deden eerder aangifte.

Beide slachtoffers zouden naar aanleiding van chatsessies op een relatiesite onder druk zijn gezet een geldbedrag van 2500 euro af te staan. Tijdens de chatsessies zouden de slachtoffers allerlei privé-gegevens zijn ontfutseld waarna gedreigd werd deze bekend te maken. Tijdens het onderzoek bleek dat de geldoverdracht woensdagavond zou plaatsvinden in het Arnhemse hotel. Bij een gerichte actie van de recherche werd het stel op heterdaad betrapt toen ze het geld wilden aannemen. De politie sluit niet uit dat het aangehouden stel meerdere slachtoffer heeft gemaakt die uit vrees voor het bekendmaken van hun privé-gegevens geen aangifte hebben gedaan. De recherche roept hen met klem op alsnog aangifte te doen, waarbij discretie is verzekerd. (054841)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Rivierenland

---

Velpenaar verdacht van winkeldiefstal

Publicatiedatum: 29-10-2009 12:06:12

DUIVEN>/B> - In een winkel aan de Duivense Nieuwgraaf is woensdagavond 28 oktober een Velpenaar (leeftijd nog onbekend) aangehouden. Hij wordt er van verdacht een lcd-steun uit een winkel te hebben gestolen. Hij zou het ding onder zijn jas hebben gestopt toen hij de kassa passeerde. Een beveiligingsbeambte had de man door en hield hem aan. Even later werd de Velpenaar overgedragen aan de politie. (054847)