Vrouwen zijn net zo ambitieus als mannen

29/10/2009 12:28

Taskforce DeeltijdPlus

Vrouwen doen niet voor mannen onder als het gaat om hun ambitieniveau. Ze vinden het net zo belangrijk om zich persoonlijk en professioneel te ontwikkelen. Wel richten vrouwen zich voor een deel op andere ambities dan mannen. Vrouwen zijn in hun werk sterker dan mannen gericht op horizontale groei en verdieping. Dit blijkt uit het eerste wetenschappelijke onderzoek naar ambitie, waaraan ruim 7.000 vrouwen en mannen deelnamen, dat de Taskforce DeeltijdPlus (TDP) vanochtend presenteerde. Daarnaast gaf de Taskforce vandaag óók zijn reactie op de resultaten van het behoefteonderzoek. Dit onderzoek, dat is uitgevoerd onder 6.000 vrouwen, mannen en werkgevers, geeft inzicht wat er nodig is om vrouwen meer uren te laten werken.

Ambitie is geen voorspeller van het aantal werkuren, zo blijkt uit het onderzoek. Vrouwelijke deeltijders geven aan dat zij zichzelf als ambitieus beschouwen en geen relatie zien tussen het aantal uren dat ze werken en hun ambities in het werk. De populariteit van deeltijdwerk onder vrouwen kan dan ook niet gelijk worden gesteld aan een gebrek aan ambitie. Daarnaast maakt het onderzoek duidelijk dat ambitie pas vorm en inhoud krijgt in sociale interactie. Zo blijkt dat mensen die door hun partner en/of leidinggevende gestimuleerd worden om ambities te tonen en de mogelijkheid krijgen om die ambities waar te maken, meer kansen hebben om hun ambities verder te ontwikkelen en te benutten.

Het behoefteonderzoek is in opdracht van de TDP uitgevoerd door het Sociaal Cultureel Planbureau en laat zien dat vrouwen in kleine deeltijdbanen - minder dan 25 uur - gemiddeld 2 uur meer willen werken. De belangrijkste reden dat deze vrouwen dit nog niet doen, komt doordat zowel werkgevers als mannen als vrouwen het vanzelfsprekend vinden dat vrouwen in deeltijd werken.

Het ambitieonderzoek, dat uitgevoerd is door de Radboud Universiteit Nijmegen en het onderzoeksbureau Research voor Beleid, toont aan dat zowel vrouwen als mannen hun werkambities bijstellen als de privé-situatie in het gedrang dreigt te komen. Vrouwen stellen hun werkambities wel sterker bij dan mannen. De resultaten van het behoefteonderzoek bevestigen dit. In dit onderzoek geven vrouwen aan sneller te kiezen voor meer uren wanneer de afstemming tussen werk en privé beter gaat, wanneer er meer mogelijkheden zijn om thuis te werken of wanneer een werkgever hen hierom vraagt. Aan alledrie deze punten wordt op dit moment nog te weinig gedaan. Slechts één op de tien werkgevers heeft concreet beleid om deeltijdbanen te vergroten. Wanneer een vacature gevuld moet worden, wordt meestal nieuw personeel geworven, in plaats van te kijken naar de uitbreidingsmogelijkheden van het aantal uren bij het reeds in dienst zijnde personeel.

Bij een derde van de ondervraagde mannen bestaat de behoefte om iets minder te werken. Voltijds werkende mannen zouden het liefst 36 uur werken, dat is 3 uur minder dan dat zij nu gemiddeld maken. Daarbij gaan deze mannen er overigens wel vanuit dat de partner die 3 uur compenseert door haar arbeidsduur met dat aantal uren uit te breiden. Favoriet onder de overige mannen blijft het anderhalfverdienersmodel, waarbij hij een voltijdbaan heeft en zij een halve baan heeft.

De resultaten van de beide onderzoeken komen aan de orde tijdens de internationale wetenschappelijke conferentie 24orMore die op 5 en 6 november plaatsvindt in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam. De onderzoeksresultaten zullen tijdens deze conferentie in breder perspectief worden belicht. Ook komen de resultaten aan bod tijdens het symposium dat de TDP op 12 januari samen met de Stichting van de Arbeid organiseert. In de discussies die in het Deeltijdcafé, www.deeltijdcafe.nl worden gevoerd, spelen de resultaten ook een rol. Bovendien zullen de resultaten hun weg vinden naar de uiteindelijke aanbevelingen die de TDP op 30 maart 2010 tijdens de slotbijeenkomst presenteert.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.meerurenwerken.nl

www.taskforce-deeltijdplus.nl