NCRV

Mambapoint

Nieuwe serie, afl.1: Evelien op reis in Afrika

Donderdag 29 oktober

Gehandicapte kinderen in Kenia spelen weer op straat

Presentatrice Evelien Bosch van NCRV Mambapoint, het platform voor kleinschalige ontwikkelingsprojecten, reisde afgelopen zomer naar Kenia en Tanzania om daar verschillende projecten te bezoeken. Alle genoemde projecten zijn daar opgericht door Nederlanders.

In deze 1ste aflevering bezoekt Evelien een project in een sloppenwijk van Nairobi in Kenia. De jonge Nederlandse vrouw Steffi de Jong is voorzitter van APAID. Deze stichting gaat op zoek naar gehandicapte kinderen die door schaamte van hun ouders worden weggestopt en nauwelijks buiten komen. Mensen van stichting APIAD gaan met de kinderen op straat spelen, waardoor zij weer buiten komen en een beter leven krijgen.

Dit project is Evelien op het lijf geschreven! Als zij niet in Nederland was geboren, was dit haar misschien ook wel overkomen. Vlak na haar geboorte bleek zij namelijk heupdysplasie te hebben, wat inhoudt dat haar heupen niet goed groeiden. Was er niet op tijd ingegrepen, dan had zij waarschijnlijk de rest van haar leven mank gelopen. In Nederland is hier goed mee te leven, maar hoe had haar leven er in Kenia uit gezien?

In deze aflevering doet Evelien mee aan een sportdag voor de gehandicapte kinderen. Het doet haar goed om te zien wat een lol de Afrikaanse kinderen hebben en dat de ouders nu openlijk over de handicap van hun kind kunnen praten.