Gemeente Lopik

Convenant maatschappelijke stage

De gemeenten Lopik, IJsselstein, Nieuwegeinen, Vianen en Stichting Welzijn Nieuwegein hebben op 26 oktober 2009 tezamen met de vier scholen voor voortgezet onderwijs (8 locaties) een convenant voor de maatschappelijke stage ondertekend.

Ondertekening convenant maatschappelijke stage door de vier gemeenten

Vanaf 2011 is de maatschappelijke stage landelijk een verplicht onderdeel van het lesprogramma van leerlingen in het voortgezet onderwijs. De maatschappelijke stage is bedoeld om te leren door vrijwilligerswerk te doen. Kennismaken met de maatschappij en er een steentje aan bijdragen. Daarmee helpt de maatschappelijke stage leerlingen invulling te geven aan goed burgerschap.

Deze gedachte is door Stichting Welzijn Nieuwegein, het Anna van Rijn College, het Cals College, het Oosterlicht College, School voor Praktijkonderwijs De Baanbreker en de vier gemeenten Lopik, IJsselstein, Nieuwegen en Vianen omarmd. Zij hebben de handen ineen geslagen om de organisatie en uitvoering van de maatschappelijke stage vorm te geven.

Door nu al van start te gaan met de maatschappelijke stage en geleidelijk aan toe te werken naar de verplichte stage in 2011 loopt de regio voorop bij de landelijke ontwikkelingen.

De wethouders van de vier gemeenten proosten op het convenant maatschappelijke stage fotografie: Fototeam KenM