Watersportverbond - KNWV

Denk mee over de toekomst van watersport in 2025

donderdag 29 oktober 2009

Hoe ziet de watersporter, de watersport en het watersportland er in 2025 uit? Het Watersportverbond nodigt u uit om hierover mee te denken voor de Toekomstvisie Watersportrecreatie 2025.

Een visie van de watersporttoekomst - kijkt u mee in de glazen bol? Wat zijn onze ambities en hoe kunnen die worden gerealiseerd? Wat draagt de overheid, het bedrijfsleven en de watersporter zelf bij aan het realiseren van dat toekomstplaatje? Dat zijn de vragen die worden gesteld bij de Toekomstvisie Watersportrecreatie 2025.

Het Watersportverbond, HISWA Vereniging en ANWB werken onder de vlag van de Stichting Recreatietoervaart Nederland (SRN) hard aan de Toekomstvisie. Voor de ondersteuning is Adviesbureau Boer & Croon ingeschakeld.

Belofte
Met deze visie willen deze partijen de belofte nakomen die in juni aan de Minister van Landbouw, Natuurbeheer en Voedselkwaliteit is gedaan naar aanleiding van de publicatie van het advies van de Taskforce Versterking Recreatietoervaart. De Minister is toen gevraagd nog geen besluit te nemen over de daarbij voorgestelde invoering van een âwatersportbijdrageâ. âEerst moet duidelijk zijn hoe de toekomst eruit ziet en wie welke verantwoordelijkheid daarbij heeftâ, aldus de gezamenlijke organisaties destijds.

Gedragen visie
Het is de bedoeling dat de Toekomstvisie gedragen wordt door de watersporter. Daarvoor worden brainstormbijeenkomsten,
verdiepingssessies en achterbanraadplegingen georganiseerd.

Wij nodigen ook u, als lid van een aangesloten watersportvereniging, nadrukkelijk uit om mee te doen, mee te denken en mee te
discussiëren. Dat kan via de speciale website 'Denk mee over de toekomst van de watersport'.
Geef uw reactie daar op de gepubliceerde wensen, ideeën, plannen en voorstellen van anderen, of geef die van uzelf aan. Het belooft een boeiende discussie te worden. De uitkomsten zullen wij nadrukkelijk mee laten wegen in de uiteindelijke visie.