Gemeente Lopik

Besluiten Raadsvergadering Datum: 27 oktober 2009 GEMEENTE
LOPIK
Na de vergadering van de gemeenteraad van de gemeente Lopik worden de belangrijkste besluiten en bespreekpunten toegelicht via een persbericht. P
Raadsvoorstel intrekken subsidiëring godsdienstonderwijs openbare basisscholen E aangehouden

De gemeenteraad heeft het raadsvoorstel aangehouden om de Verordening R subsidiering godsdienstonderwijs openbare basisscholen per 1 augustus 2010 in te trekken.

S Artikel 50 van de Wet op het primair onderwijs geeft aan dat openbare basisschoolleerlingen in de gelegenheid moeten worden gesteld om godsdienstonderwijs of levensbeschouwelijk vormingsonderwijs te ontvangen. Het verstrekken van subsidie voor het geven van godsdienstlessen is geen B verplichting. Sinds 1 augustus 2009 kunnen openbare scholen een aanvraag voor financiering indienen bij het rijk.

Er is echter onduidelijkheid over hoe de subsidiestromen precies verlopen. De E gemeenteraad heeft daarom op 27 oktober 2009 besloten het voorstel aan te houden. Wanneer meer duidelijkheid bestaat over de subsidiestromen, zal het raadsvoorstel opnieuw worden geagendeerd.

R
Daarnaast heeft de gemeenteraad op 27 oktober 2009 het volgende besluit genomen:

Vergaderkalender 2010.
I De raad heeft de vergaderdata voor de commissie- en raadsvergaderingen in 2010 vastgesteld. De vergaderkalender 2010 zal binnenkort worden verspreid en op de gemeentelijke website worden geplaatst.

C
Lopik, 28 oktober 2009.