Nederland verliest top-10 positie in de Gender Gap Index: Scandinavische landen zijn effectiever in hun emancipatiebeleid 29/10/2009 14:02

PR Newswire

ROTTERDAM, Netherlands, October 29 /PRNewswire/ -- Het World Economic Forum (WEF) publiceert jaarlijks de Gender Gap Index. Het Erasmus Strategic Renewal Centre onder leiding van professoren Henk Volberda en Frans van den Bosch van de Rotterdam School of Management, Erasmus University is gastinstituut van het WEF. De Gender Gap Index geeft inzicht in de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen voor meer dan 93% van de wereldbevolking. Er zijn 134 landen vergeleken op vier aspecten van ongelijkheid: economische participatie, toegang tot onderwijs, gezondheidszorg en politieke macht. Na een notering op de 12e plaats in zowel 2006 als 2007, wist Nederland vorig jaar een positie binnen de top-10 te realiseren (de 9de plaats). Nederland weet deze positie niet te behouden en eindigt dit jaar op een 11e plaats. De economische participatie van vrouwen blijft aandachtspunt voor Nederland en wereldwijd blijft er een grote ongelijkheid bestaan. Scandinavische landen zijn koploper in deze ranglijst, met een sterke vertegenwoordiging in de top 10 voor Europese landen.

Het volledige bericht vindt u op
http://www.rsm.nl/portal/page/portal/home/content_pages/news/RSM%20News/News%20Current/Gender%20Gap%202009.pdf

(Vanwege de lengte van deze URL kan het nodig zijn om deze hyperlink te knippen en plakken in het adresveld van uw internetbrowser. Verwijder zonodig de spatie.)

Rotterdam School of Management, Erasmus University is een internationaal zeer hoog aangeschreven business school die bekend staat om zijn baanbrekend onderzoek naar duurzaam ondernemen en de ontwikkeling van internationale zakelijk leiders. RSM biedt een brede waaier aan Bachelor-Master, doctoraal, MBA en Executive Education programma's en staat in de top 10 van Europese business schools.

http://www.rsm.nl
Voor nadere informatie over RSM of over dit persbericht kunt u contact opnemen met Marianne Schouten, Media & Public Relations Manager bij RSM, op +31-10-408-2877 of per e-mail aan mschouten@rsm.nl.






-