Friese waterschappen

aantrekkelijk water in stad en dorp

Regionaal waterplan vastgesteld, aantrekkelijk water in stad en dorp

donderdag, 29 oktober 2009

Achtkarspelen, Dantumadiel en Kollumerland c.a. hebben samen met Wetterskip Fryslân een waterplan vastgesteld. In het waterplan staat hun visie op het waterbeheerssysteem dat in de gemeenten nodig is. In het waterplan staan realistische, haalbare doelen en maatregelen om het waterbeheer in de gemeenten te verbeteren. Het waterplan gaat vooral over het oppervlaktewater, maar ook over de aspecten die daarmee verband houden, zoals riolering en ruimtelijke ordening.

Gemeenten, waterschappen, provincies en drinkwaterbedrijven moeten aan steeds meer wettelijke eisen en opdrachten op het gebied van waterbeheer voldoen. De afspraken die landelijk en Europees gemaakt worden, vragen veel inzet. Door het gezamenlijk maken van een waterplan kunnen deze taken goed en integraal worden uitgevoerd. Dit geeft kansen voor een beter waterbeheer.

Nieuwe en bestaande taken op het gebied van water- en rioleringsbeheer gaan

de drie gemeenten en Wetterskip Fryslân op basis van dit plan gezamenlijk uitvoeren. Hierdoor verbetert de onderlinge samenwerking.

Aan de hand van zeven thema's staat in het plan een streefbeeld voor het jaar 2030; de watervisie. De visie geeft richting aan de beleidsontwikkeling tot aan 2030 en is samen met de vastgestelde knelpunten en de wettelijke verplichtingen, de basis voor het projectenplan over een periode van 5 jaar (2008-2012).
---

Voor vragen over het persbericht kunt u contact opnemen met Didi Boskma, communicatieadviseur, tel. 0511 - 458 802 of per e-mail d.boskma@kollumerland.nl