Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 29 oktober

Hoorn, 29-10-2009 o 14.00 uur

Getuigenoproep straatroof (1)

Hoorn, woensdag 28 oktober

Een 18-jarige man uit Wijdenes is woensdagavond rond 21.35 uur op de Acacia beroofd van zijn scooter. De jongen reed op zijn scooter over het fietspad toen er twee jongens uit de bosjes sprongen. De Scooterrijder meost hiervoor afremmen. Van één jongen kreeg hij een klap tegen zijn hoofd. De andere pakte hem beet en bedreigde hem met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De jongens gingen ervandoor op de scooter van de man. De verdachten hadden een negroïde uiterlijk en een zwarte muts op.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u op of de omgeving van de Acacia rond bovengenoemd tijdstip iets verdachts gezien? Neemt u dan contact op met de recherche in Hoorn via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Getuigenoproep straatroof (2)

Heerhugowaard, woensdag 28 oktober

Een 48-jarige vrouw uit Heerhugowaard werd woensdagmiddag rond 12.00 uur op het Raadhuisplein beroofd van haar tas. De vrouw ging pinnen en zag twee jnogens op een scooter de hoek om komen. Deze gingen rommelen aan een fiets. De voruw maakte hier een opmerking over tegen de jongens. Die kwamen vervolgens op de scooter haar kant op. Van de jongen die achterop zat kreeg zij een klap met een helm die hij in zijn hand had. Zij werd bij haar arm gepakt en haar tas werd weggepakt. De twee gingen er op de scooter vandoor. De vrouw liep door de klap een snee in haar voorhoofd op en moest voor behandeling naar de huisarts.

De bestuurder van de scooter was circa 17 jaar, 1.70 lang en heeft een stevig postuur. Hij droeg een blauwe spijkerbroek, een bruin leren jack met een capuchon met een bontkraag, witte gympen en een zwarte integraal helm met een rood/geel kleurige sticker op de achterkant.

De jongen die achterop zat was 15 à 17 jaar oud, 1.70 lang, heeft een tenger postuur, een smal gelaat en een pokdalig gezicht. Hij heeft lang lichtbruin haar en dragat in beide oren een oorring. Hij droeg een blauwe spijkerbroek, een zwart skijack, zwarte hoge schoenen. Hij had een matzwarte potjeshelm bij zich.

Gezien het tijdstip waarop de straatroof heeft plaatsgevonden moeten er mensen zijn die iets gezien hebben. Bent u getuige geweest van bonvenstaand voorval? Neemt u dan contact op met de recherche in Heerhugowaard via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Aanrijding Geesterweg: getuigen gezocht

Akersloot, donderdag 29 oktober

Een 34-jarige automobiliste uit Akersloot raakte donderdagmiddag rond 12.00 uur gewond bij een aanrijding op de Geesterweg. De vrouw wilde bij de kruising met Sluisweg de weg oprijden, waar juist een witte glaswagen reed. Deze reed vanuit de richting van de Molenlei in de richting van motel Akersloot en raakte de auto van de vrouw in de flank. Hierdoor kwam de 34-jarige vrouw bekneld te zitten in haar voertuig en moest door de brandweer hieruit worden bevrijd. Haar kindje van 13 maanden auto zat achterin auto. Deze mankeerde verder niets maar werd ter controle overgebracht naar het MCA in Alkmaar. De bestuurster werd hier ook naartoe overgebracht met vermoedelijk rug- en hoofdletsel.

De politie is voor het onderzoek naar de toedracht van het ongeval op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Castricum via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Drankrijder

Alkmaar, woensdag 28 oktober

Een 35-jarige automobilist uit Alkmaar moest woensdgaavond zijn rijbewijs inleveren. Hij werd rond 21.30 uur aangehouden op het Schokkerhof en bleek teveel gedronken te hebben. Hij blies 760 ug/l. Het rijbewijs wordt ingevorderd bij 570 ug/l.