Gemeente Emmen


*

Gemeente investeert zeven ton extra in onderhoud

woensdag 28 oktober 2009

De gemeente Emmen investeert EUR700.000,- in het kader van de bestrijding van de kredietcrisis. Het geld is bedoeld om de werkgelegenheid in de regio in stand te houden, door opdrachten te verlenen aan plaatselijke aannemers.

Het geld wordt gebruikt om onderhoudswerkzaamheden aan wegen en fiets- en voetpaden te verrichten. De werkzaamheden worden zodanig gepland dat deze ook in de (ongunstige) winterperiode kunnen plaatsvinden.

Verschillende locaties
Het onderhoud vindt op de volgende locaties plaats:
* Middenweg in Schoonebeek, gedeeltelijk herstraten
* De Vreding in Emmen, gedeeltelijk herstraten
* Laan van de Marel in Emmen, twee woonerven
* Fietspaden Angelslo in Emmen, twee hoofdfietspaden in de wijk
* Emmerhoutstraat in Emmen, gedeeltelijk herstraten

De genoemde locaties zijn in overleg met externe partijen, zoals de Erkende Overlegpartner gekozen. Tevens vinden er werkzaamheden aan de Rondweg plaats. Voor deze belangrijke verkeersader is een goede waterhuishouding in de ondergrond noodzakelijk. Daarom wordt het drainagesysteem langs de wijk Bargeres geïnspecteerd en onderhouden.

Compleet pakket aan maatregelen
De gemeente Emmen heeft een compleet pakket van maatregelen uitgewerkt om de kredietcrisis aan te pakken. Het doel is om de impact van de kredietcrisis zoveel mogelijk te verkleinen en de gevolgen voor de werkgelegenheid te beperken. Zo heeft de gemeente bijvoorbeeld ook stimuleringsgeld vanuit het Rijk aangevraagd om de bouwsector een stimulans te geven.