Gemeente Hoogeveen

College scherpt handhaving op bedrijventerrein De Wieken fors aan

Het college van B&W heeft besloten om de handhaving op bedrijventerrein De Wieken gecoordineerd aan te gaan pakken. Het plan maakt deel uit van de revitalisering van het bedrijventerrein. "Het opknappen van een bedrijventerrein is niet alleen een kwestie van nieuwe wegen aanleggen en dergelijke, maar ook handhaving hoort daarbij. Het moet duidelijk zijn dat een aantal ondernemers die de regels overtreden daar niet mee weg kunnen komen", aldus wethouder Ton Bargeman.

Tot nu toe waren allerlei gemeentelijke afdelingen afzonderlijk bezig met handhaving op verschillende aspecten. Binnenkort start het Coördinatieteam Handhaving De Wieken. In dit team zijn verschillende disciplines - zoals milieu, ruimte, veiligheid en wijk-en dorpsbeheer - vertegenwoordigd.

Het hele bedrijventerrein wordt de komende tijd onder de loep genomen. Het coördinatieteam brengt alle onrechtmatigheden op het gebied van milieu, bouwen en het openbaar gebied in kaart. Uit de inventarisatie naar de inrichting van het openbaar gebied blijkt bijvoorbeeld al dat op meerdere locaties op De Wieken gemeentelijke groenstroken in gebruik zijn genomen door bewoners en bedrijven. "In eerste instantie proberen we in goed overleg met de eigenaren de groenstroken terug te brengen in het bezit van de gemeente. Mocht dit niet lukken dan worden juridische stappen ondernomen", zegt Bargeman. Dit geldt voor alle geconstateerde onrechtmatigheden zoals het overschrijden van milieunormen, ontbreken van vergunningen enz.

Wethouder Bargeman voelt zich gesteund in dit plan door een groot aantal ondernemers: "Men heeft mij meerdere malen gevraagd om de handhaving op De Wieken aan te scherpen. Met deze gecoördineerde aanpak kunnen we voortvarend aan de slag met de verdere revitalisering van het bedrijventerrein."