Gemeente Ermelo


Denk Vooruit

Van 26 oktober tot en met 6 december 2009 voert het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) de "Denk Vooruit-campagne". In de campagne staat dit jaar het noodpakket centraal. In deze campagne, die in het najaar veel aandacht krijfgt via radio- en TV-commercials, banners e.d., wil het ministerie iedereen bewust maken van het feit dat ook in ons land noodsituaties kunnen voorkomen en dat het daarom verstandig is je daarop voor te bereiden.

noodpakket De gemeente Ermelo ondersteunt deze campagne graag. Het is namelijk belangrijk om goed voorbereid te zijn als er iets gebeurt waardoor u op uw zelfredzaamheid bent aangewezen. Mocht de stroom bijvoorbeeld langdurig uitvallen, of is er een probleem met de watervoorziening, dan is het handig een noodpakket in huis te hebben.

Bezoek de website
Op www.noodpakket.nu kunt u een kant en klaar goedgekeurd noodpakket aanschaffen. De noodpakketten op deze website zijn gekeurd op kwaliteit en duurzaamheid door het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Er zijn twee noodpakketten beschikbaar; het Basis Noodpakket en het Luxe Noodpakket.

U kunt ook de website www.denkvooruit.nl eens bezoeken. Door het invoeren van de cijfers van uw postcode kunt u nagegaan welke risico's er in onze gemeente zijn. Informatie over de inhoud van een noodpakket en tips voor zelfredzaamheid zijn ook op de website te vinden. Kortom, waardevolle informatie over wat te doen bij een calamiteit.