Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 29-10-2009

Werknemer steelt van werkgever

TILBURG: De politie arresteerde woensdagmiddag 28 oktober een
24-jarige man uit Goirle op verdenking van verduistering in
dienstbetrekking. Hij was door zijn werkgever op heterdaad betrapt bij diefstal van goederen.

De verdachte had woensdagmiddag bij een bedrijf aan de aan de Ringbaan
- Oost goederen willen stelen. De buit vertegenwoordigde een waarde van 2794,46 en was door de verdachte al in een vrachtwagen geladen. De baas van het bedrijf had het net op tijd in de gaten en wist te voorkomen dat zijn medewerker wegreed met de vrachtauto. De politie werd erbij gehaald en namens het bedrijf werd er aangifte gedaan. De verdachte legde na zijn aanhouding meteen een bekentenis af. In het politiebureau is proces-verbaal tegen hem opgemaakt, waarna hij meteen een dagvaarding kreeg uitgereikt voor de rechtszaak. De gestolen buit is retour naar de rechtmatige eigenaar.

Politie rekent dieven op heterdaad in

MOERGESTEL: Drie dieven werden door de politie gepakt kort nadat zij in Moergestel drie crossmotoren hadden gestolen.

Het misdrijf vond plaats in de nacht van woensdag 28 oktober op donderdag 29 oktober bij een woning aan de Reedijk. De gedupeerde eigenaar meldde de diefstal, nadat hij wakker was geworden van inbraakgeluiden (03.00 uur). Het delict was toen net gepleegd. De meldkamer dirigeerde verschillende politie-eenheden naar diverse strategische locaties. Bij de carpoolplaats (langs de A-58) zagen de agenten verse sporen in een zandpad.
Even later werd langs het zandpad de drie motoren en de drie
verdachten aangetroffen. Het trio werd meteen gearresteerd. In het belang van het verdere onderzoek zijn de drie verdachten in
verzekering gesteld. Het gaat om twee broers uit Tilburg (17 en 25 jaar) en een 35-jarige veelpleger uit Tilburg. De gestolen motoren zijn in beslag genomen. Naar verwachting worden de verdachten op korte termijn voor de rechter-commissaris geleid.

Stuurcorrectie leidt tot ongeval

TILBURG: De politie behandelde donderdagochtend 29 oktober 2009 een verkeersongeval op de Burgemeester Bechtweg. Het ongeluk gebeurde omstreeks 08.00 uur na een foutieve stuurcorrectie. Aan de hand van de verklaringen en de aangetroffen sporen maakt de politie op dat het ongeval veroorzaakt werd door een 29-jarige vrouw uit Hilvarenbeek. De vrouw belandde vermoedelijk met haar wielen in de rechterberm. Er volgde een stuurcorrectie. Nadat de wielen weer grip kregen op het wegdek, belandde de vrouw op de weghelft voor tegemoetkomend verkeer. Ze raakte daarbij een tegenligger, een 57-jarige man uit Tilburg. Beide voertuigen belandden in de berm, terwijl het wegdek bezaaid lag met brokstukken en onderdelen. De veroorzaakster was in verwachting en is daarom uit voorzorg door het ambulance personeel naar het
ziekenhuis gebracht voor medische controle.

De politie ziet dit soort ongevallen vaker gebeuren. Een overmatige stuurcorrectie nadat een automobilist met de wielen in de berm terecht gekomen is. Het punt is dat de wielen in de berm veel minder grip hebben dan op het wegdek. Er vindt dan een overmatige stuurcorrectie plaats om weer op de weg te komen. Op het moment dat de wielen weer grip krijgen op het wegdek is de stuurcorrectie te sterk en vliegt de auto dwars de rijbaan over. Het advies is dan ook om niet tegen te sturen, maar de auto recht te laten uitrollen. Vervolgens kan men met een lage snelheid de weg weer op sturen.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 29-10-2009 14:44 | © Regio Midden en West Brabant |