TenneT


Netversterkingen Drenthe en Noord-Oostpolder

29-10-2009 Elektriciteitstransporteur TenneT gaat een aantal nieuwe kabelverbindingen en een drietal hoogspanningsstations realiseren in Drenthe en Overijssel. De nieuwe stations worden gerealiseerd in Klazienaveen, IJsselmuiden en Luttelgeest. Deze uitbreidingen zijn nodig om noodzakelijke netverzwaringen te doen. Verder spelen de nieuwe verbindingen een belangrijke rol om tuinders aan te kunnen sluiten op het net. In 2011 moeten de projecten zijn afgerond.

In overleg met de regionale gemeenten en de glastuinbouwsector, die zich hebben gecommitteerd om de nieuwe infrastructuur daadwerkelijk te gaan gebruiken, is besloten tot de bouw van deze nieuwe stations en kabelverbindingen. De stations zorgen verder voor een toekomstvaste energievoorziening in de regio. De eerste palen voor deze "hoog- en middenspanningsstations" gaan naar verwachting begin volgend jaar de grond in. Hierbij wordt nauw samengewerkt met netbeheerder Enexis. Medio 2011 moeten de stations in gebruik genomen worden.

Als voorbereiding op deze werkzaamheden heeft TenneT in november een drietal informatieavonden georganiseerd om de omgeving te informeren over de plannen.

Meer informatie: Netversterkingen Drenthe en Noord-Oostpolder