Politie Zaanstreek-waterland

Beroofd om een joint

Purmerend, 28-10-2009 o Twee 19-jarige Purmerenders zijn dinsdagnacht rond 00.30 uur beroofd op de Jaagweg.

De politie zoekt getuigen. Het beroofde tweetal kwam met de bus vanuit Amsterdam en stapte uit op de Jaagweg in Purmerend (de eerste halte na de kruising Gorslaan/Jaagweg). De jongens bleven nog even zitten om een joint te roken. Even later kwamen twee mannen per fiets op hen af, waarvan één een trekje van de joint wilde. De Purmerenders weigerden dit waarop de twee fietsers wapens trokken. Onder bedreiging moesten de 19-jarige jongens hun geld en telefoon afgegeven. Nadat de buit binnen was fietsten de twee belagers weg in de richting van de Weidevenne. Bij de beroving raakt niemand gewond.

Het signalement van de verdachten:

Verdachte 1

Een getinte man, tussen de 20 en 30 jaar oud. Hij is tussen de 180 en 190 cm lang en heeft kort krullend zwart haar. Opvallend was dat zijn bakkenbaarden iets langer waren dan gemiddeld . Hij droeg die nacht een donkere jas, zwarte stoffen handschoenen en een spijkerbroek. De man sprak Nederlands, maar wel straattaal. Hij was op een herenfiets.

Verdachte 2

Een getinte man (iets donkerder dan verdachte 1) van tussen de 20 en 30 jaar oud. Hij is tussen de 160 en 170 cm lang. Bijzonder is dat deze man een stukje van zijn voortand mist. Hij droeg die nacht een zwarte pet, een dikke zwarte jas met een bon t kraag, een spijkerbroek en handschoenen. De man sprak Nederlands. Hij was op een bruine herenfiets ,waarvan de twee stangen lager zaten als bij een normale herenfiets.

Weet u wie de verdachten zijn? Of heeft u andere informatie die de politie kan helpen deze beroving op te lossen? Belt u dan met de recherche in Purmerend 0900-8844. U kunt ook anoniem bellen op 0800-7000.