Politie Hollands Midden

Zevenhoven - Ontvoering in scene gezet

Zevenhoven, 29-10-2009 o Op zaterdagavond, 24 oktober, kreeg de politie een melding, dat bij het bungalowpark Zomerlust te Zevenhoven, een auto zou staan met in de kofferbak een vastgebonden persoon. In de kofferbak werd inderdaad een, aan benen en handen geboeide man aangetroffen, waarvan de kleding was gescheurd.

De man had op verscheidene plaatsen oppervlakkige verwondingen. De man verklaarde ontvoerd, bedreigd en mishandeld te zijn, door een aantal onbekenden, mogelijk vrienden van zijn ex-vriendin en mogelijk al 1,5 uur in de auto te liggen. De man werd overgebracht naar het politiebureau te Alphen aan den Rijn, alwaar hij aangifte deed van wederrechtelijke vrijheidsberoving.

Tijdens het daarop volgende onderzoek twijfelden de leden van het rechercheteam aan het verhaal van het uit Nieuwkoop afkomstige slachtoffer . Hierop werd hij nogmaals gehoord en geconfronteerd met de bevindingen van de rechercheurs. De Nieuwkoper bekende uiteindelijk dat hij de ontvoering in scene had gezet met behulp van een vriend. Hij wilde zo de aandacht vragen van zijn ex-vriendin in verband met hun, onlangs, stukgelopen relatie.

De politie maakt proces-verbaal op tegen de 24-jarige man ter zake het doen van valse aangifte. Daarnaast probeert de politie de gemaakte onderzoekskosten op de man verhalen. De politie neemt gijzelingen en ontvoeringen altijd serieus en investeert veel mankracht in dergelijke onderzoeken. Het doen van een valse aangifte van dergelijke strafbare feiten wordt daarom ernstig genomen.