Veertig Amsterdamse scholen gecertificeerd als Sportactieve School

29/10/2009 15:31

DMO Amsterdam

Op woensdag 28 oktober ontvingen veertig Amsterdamse scholen het landelijke certificaat Sportactieve School 2010-2011. Tijdens de Topscore Kick-off werden de certificaten door Baukje Zandstra (secretaris Koninklijke Vereniging leraren Lichamelijke Opvoeding) en Jorg Radstake (projectleider sport en onderwijs NOC-NSF) overhandigd aan 30 basisscholen en 10 voortgezet onderwijsscholen. Wethouder sport, Carolien Gehrels opende het Topscore seizoen: "De cijfers laten een opwaartse trend zien in sportactieve scholen in Amsterdam. In totaal zijn er nu 46 basisscholen en 15 voortgezet onderwijsscholen gecertificeerd".

"Sportactieve School"

Het certificaat "Sportactieve School" is in het leven geroepen door NOC-NSF en de KVLO. Het doel is om basis- en middelbare scholen in Nederland die actief zijn op het gebied van sport en die voldoen aan de criteria "Sportactieve School", een kwaliteitskeurmerk te geven. Onder de criteria vallen o.a. voldoende vakleerkrachten, ruim naschools sportaanbod en extra ondersteuning voor jongeren met een motorische achterstand. Het certificeren van scholen, die zich als sportactief willen profileren, is een belangrijke doelstelling uit het Amsterdamse Sportplan 2009-2012. De gemeente Amsterdam stimuleert de scholen om sportactief te worden via sportstimuleringsprogramma's zoals Jump-In en Topscore.

Kick-off Topscore seizoen

De uitreiking van de certificaten vond dan ook plaats tijdens de start van het Topscore seizoen. Met de Topscore Kick-off wordt de start van 300 wekelijkse sporttrainingen op meer dan 50 Amsterdamse voortgezet onderwijs scholen aangekondigd. Meer dan 3000 leerlingen, verspreid over de 13 deelnemende stadsdelen in Amsterdam, gaan de komende weken de sport van hun keuze beoefenen. Met het Calandlyceum als decor, hebben de genodigden onder leiding van Niels Balke (programmamanager Topscore) kennis kunnen maken met het sportstimuleringsprogramma Topscore.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.sport.amsterdam.nl