Agenda voor vernieuwde arbeidsverhoudingen overheid

29/10/2009 16:26

CAOP

Voorzitter Albeda Leerstoel Hans Borstlap heeft de publicatie 'Nieuwe overheid, nieuwe arbeidsverhoudingen' aan ing. Roos van Erp- Bruinsma, secretaris-generaal van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) overhandigd. Deze bevat een agenda voor het vernieuwen van de arbeidsverhoudingen in de publieke sector, alsmede een aantal inleidingen waarin op specifieke thema's wordt ingegaan. De inleidingen zijn van prof.mr. Roel Bekker en prof.mr. Loe Sprengers, en vertegenwoordigers van de VNG. De overhandiging heeft plaatsgehad op het congres 'Vernieuwing bij de overheid' bij het CAOP in Den Haag.

Hans Borstlap: Twee jaar lang heeft de leerstoel 'Albedagesprekken' gevoerd met onder andere werkgevers, werknemers, experts, politici en jongeren. Zij formuleerden de vijf agendapunten die aansluiten op actuele ontwikkelingen in de arbeidsverhoudingen en op de arbeidsmarkt. Wil de overheid professioneel blijven en voldoende professionals aantrekken, dan moet zij zich blijven vernieuwen. Met de publicatie wil de leerstoel daaraan bijdragen.

Agenda

De belangrijkste agendapunten voor goede toekomstige arbeidsverhoudingen zijn: de normalisering van de ambtenarenstatus, de arbeidsmarkt voor de publieke sector, de flexibiliteit en mobiliteit van ambtenaren, de rol van ambtenaren als professional en leeftijdsbewust personeelsbeleid (www.albedaleerstoel.nl).

Albeda Leerstoel

De Stichting Bijzondere Leerstoel 'Arbeidsverhoudingen bij de overheid' aan de Universiteit Leiden wil wetenschappelijke kennis over arbeidsverhoudingen bij de overheid verspreiden en verrijken. Ook stimuleert de leerstoel het openbare debat.

Bijzonder hoogleraren Prof. mr. Roel Bekker en Prof.mr. Loe Sprengers zijn verbonden aan de leerstoel.





http://www.albedaleerstoel.nl