Met reality programma de crisis tegengaan.

29/10/2009 16:27

Stichting 4allmusic Mediagroup

4MG is een stichting die diverse acties bedenkt de uitvoering wordt gedaan door

radiostations, zoals vanalleswat-radio

Omdat veel mensen er niet bij stil staan hoe het is om maar met een paar euro's per week te kunnen leven zijn we deze actie gestart. De actie heet Robin Hood naar het beroemde persoon die stal van de rijken en gaf aan de armen. Een betere naam was er volgens ons niet te bedenken voor deze actie, maar wij gaan niet op roverspad maar vragen netjes aan een ieder of ze iets kunnen missen. Dit kan in vele vormen zijn en laten dat over aan diegene die ons willen helpen.

Als extra ondersteuning hebben we ook een website opgestart met de naam www.actierobinhood.nl

Hier kan men zich aanmelden als vrijwilliger of kunnen bedrijven zien op welke manier zij hulp kunnen bieden bij deze actie. Ook kunnen gezinnen zich zelf opgeven die in aanmerking willen komen voor het extra steuntje in de rug tijdens de aankomende decembermaand. Schoolklassen zich opgeven met het beste idee om diverse spullen in te zamelen. De klas met het beste idee en de uitvoering van dat idee kan een dagje uit winnen met de hele klas. Op de site zijn er ook tips en trucs over hoe je geld kan besparen. Welke wegen je kan bewandelen, om ervoor te zorgen dat men toch nog wat over kan houden aan het einde van een maand.

Om aan den lijve te ondervinden hoe het is om rond te komen van een paar euro per week hebben 5 personen zich opgegeven voor Big Niks. Aanstaande zaterdag 31 oktober gaan de bewoners voor zes weken het Big Niks huis in. Op deze zaterdag zal ook de website www.bigniks.nl de lucht in gaan

Waar iedereen kan zien hoe het met de bewoners zal gaan deze aankomende 6 weken. Big Niks is ook dé rode draad van deze actie en hopen via deze wijze de aandacht te krijgen voor de mensen die dagelijks strijden tegen de armoede.

Maar niet alleen via internet is Big Niks te volgen tijdens de radio uitzendingen van vanalleswat-radio zal hier ook dagelijks aandacht aan worden besteed. Het zal dan niet alleen gaan over de bewoners van het huis maar we gaan ook in de maand december een gezin volgen die onder het minimum leeft. En zullen er interviews komen met instanties die haast dagelijks met deze mensen te maken hebben.

Aan het einde zal er een feest georganiseerd worden om deze actie op een feestelijke manier af te sluiten. Waarbij wij hopelijk ook bekend kunnen maken hoeveel gezinnen we hebben kunnen helpen om van de decembermaand een echte feestmaand te maken





http://www.actierobinhood.nl