Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap


2009Z19964

Vragen van de leden Bosma en Wilders (beiden PVV) aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over de voortgaande islampropaganda op de publieke omroep. (Ingezonden 29 oktober 2009)


1
Heeft u kennisgenomen van de uitzending "Kinderen voor Kinderen" 1), in het bijzonder het liedje "Baklava of rijstevla"? 1)


2
Is het u opgevallen dat er in het liedje maar liefst 27 keer 2) `Allah Akbar' wordt gezongen en dat zulks geschiedt in een tv-programma gericht op onze kinderen?


3
Bent u er bekend mee dat de kreet `Allah Akbar' een standaardonderdeel uitmaakt van het islamitisch gebed en al 14 eeuwen gebruikt wordt als strijdkreet door de nietsontziende islamitische veroveringslegers?


4
Deelt u de mening dat het wrang is dat miljoenen christenen en ongelovigen in de laatste seconden van hun leven, voordat zij vermoord werden door mohammedanen, deze kreet hoorden en dat dit `Allah Akbar' nu als vrolijk wijsje ten gehore wordt gebracht richting de kinderen van Nederland?


5
Deelt u de mening dat dit opnieuw een indicatie is dat de staatsomroep vooral de belangen dient van een kleine multiculturele elite en niet van het Nederlandse volk, die echter wel de rekening mag betalen? Zo nee, waarom niet?


1) VARA, 27 oktober 2009
http://www.youtube.com/watch?v=aUTAfUzMJU8

2) Songtekst "Baklava of rijstevla", onderhands aan bewindspersoon verstrekt