Gemeente Maassluis

100 belangstellenden bijeenkomst Jongerenhuis Harreveld

Jongerenhuis Harreveld

Woensdag 28 oktober vond in de Koningshof een tweede informatieavond plaats over de mogelijke vestiging van Jongerenhuis Harreveld in de Kapelpolder in Maasluis. Zo'n 100 omwonenden hadden gehoor gegeven aan de uitnodiging van het college en woonden de informatiebijeenkomst bij.

Tijdens de informatiebijeenkomst ging burgemeester Karssen het gesprek aan met zowel bewoners als met Marino Pusic, zorgcoördinator Jongerenhuis Harreveld en José Vermeer, beoogd locatiedirecteur van de Maassteiger, zoals de tijdelijke vestiging van Jongerenhuis Harreveld in de Kapelpolder mogelijk zal gaan heten.

Mevrouw Verhaal van bewonerscomité Keucheniusstraat en de heer Egberts van bewonerscomité Elysium vertelden over hun ervaringen tijdens de excursie op 24 oktober naar een reeds bestaande gesloten inrichting van Jongerenhuis Harreveld in Oost-Gelre. Daarnaast kregen de aanwezigen alle gelegenheid om vragen te stellen.

De informatiebijeenkomst verliep rustiger dan de eerste informatieavond op 28 september. Dit komt volgens burgemeester Karssen doordat omwonenden zich via de informatiebijeenkomsten, het bezoek aan Harreveld, de website van de gemeente en de lokale media beter hebben kunnen informeren over de achtergronden. Het is duidelijker wie Jongerenhuis Harreveld is, welke jongeren mogelijk in Maassluis zullen worden opgevangen en hoe het Jongerenhuis en de gemeente de veiligheid voor omwonenden zullen waarborgen. Desondanks is duidelijk dat omwonenden verschillende meningen zijn toegedaan over de mogelijke vestiging van het jongerenhuis in de Kapelpolder. Emoties en gevoelens van onrust en onveiligheid spelen daarbij een rol.

Impressie tijdelijke locatie

Tot slot presenteerde José Vermeer een artist impressie en maquette van hoe de tijdelijke locatie in de Kapelpolder eruit zou komen te zien als de gemeenteraad instemt met de plannen. De maquette is vanaf 29 oktober te bekijken in de foyer van het stadhuis.

Het voorstel voor vestiging van Jongerenhuis Harreveld op bedrijventerrein De Dijk en tijdelijke vestiging van 48 gesloten jeugdzorgplekken in de Kapelpolder wordt besproken tijdens een tweede openbare raadscommissie op 3 november. Afhankelijk van deze bespreking kan mogelijke besluitvorming plaatsvinden op 17 november aanstaande.

Via onderstaande webpagina informeren we u over de reden van ons voornemen, de jongeren die in de instelling in Maassluis behandeld zullen worden en het vervolgtraject. Ook vindt u hierop tekeningen van de impressie van de tijdelijke locatie in de Kapelpolder.

Jongerenhuis Harreveld