GroenLinks
Kees Vendrik: geen weg door Leidse Rijn

GroenLinks is faliekant tegen de aanleg van een nieuwe weg door de Leidsche Rijn. Met die boodschap zal kamerlid Kees Vendrik van GroenLinks komende vrijdag een groot doek aan de Hamtoren in Vleuten onthullen. "Asfalt door of langs Leidsche Rijn leidt tot een onaanvaardbare aantasting van de natuur", aldus Vendrik. Ook bewoners zien een weg door de Leidse Rijn niet zitten. Zij hebben alternatieven gepresenteerd die dankzij GroenLinks doorberekend worden.

De komende tijd zullen de plannen met betrekking tot de Ring van Utrecht onderwerp van discussie zijn in onder meer de Utrechtse gemeenteraad. Begin november maken rijk en gemeente bekend welke variant voor de Ring volgens hen de voorkeur geniet. Een van de alternatieven die onderzocht wordt is nl. dat de A12 en de A2 met elkaar verbonden worden met met een snelweg door of om Leidsche Rijn, dwars door een gebied met waardevolle natuur.

Openbaar Vervoer
Wat GroenLinks betreft is al duidelijk waar de voorkeur naar uit gaat: groen werkt, asfalt niet! GroenLinks-raadslid Peter van Corler uit Utrecht: "Het wordt hoog tijd dat de politiek het lef heeft om echt keuzes te maken. Als je voor behoud van natuurwaarden bent én oplossingen wilt die het mobiliteitsprobleem ook op de lange termijn oplossen, kies je voor investeringen in openbaar vervoer en niet voor nog meer asfalt." GroenLinks hoopt dat ook andere partijen hun verantwoordelijkheid durven te nemen. Om dat te bereiken zal de partij zich in de raad en op straat verzetten tegen plannen voor de aanleg van meer asfalt en voor betere alternatieven.

Programma
GroenLinks-Kamerlid Kees Vendrik brengt op vrijdagmiddag 30 oktober 2009 een bezoek aan Utrecht om steun te bieden tegen de plannen voor een weg door de Leidsche Rijn. Om 15.00 uur arriveert hij bij de Hamtoren en onthult hij het spandoek. Vervolgens is er van 15.30 tot 16.30 uur een rondleiding door de Leidsche Rijn.