Politie Gelderland-Zuid

Inbraken Wijchen-Noord afgenomen

Wijchen, 29-10-2009 o Het aantal woningbraken in Wijchen Noord is, in tegenstelling tot eerdere berichten in een huis-aan-huisblad, de afgelopen maanden afgenomen. In oktober zijn 4 inbraken gepleegd.

In de omgeving van Wijchen-Noord, Saltshof, Heilige Stoel, Homberg, Kraaijenberg en Veenhof zijn sinds begin mei 28 inbraken gepleegd; de meeste vonden plaats in de maanden juni (12) en juli (6).

De wijk Saltshof loopt met 12 daarin op kop, gevolgd door de wijk Wijchen Noord (inclusief Woezik) met 8 inbraakmeldingen.

Inbraken stabiel

Opvallend is dat de inbraken voornamelijk plaatsvonden in de zomerperiode en nu wat stabieler lijken. In september werd 3 keer ingebroken in de wijken Saltshof(1) Veenhof(1) en Wijchen-Noord(1). In oktober was dit 4 keer in totaal, in de Homberg (2) en de Saltshof (2).

Direct melding doen

De inbraken hebben de aandacht van het politieteam in Wijchen. Zij vraagt uw hulp in het voorkomen van een inbraak en opsporen van de daders. U kunt de politie daarbij helpen

* Meld een verdachte situatie meteen aan de politie via telefoonnummer 0900-8844.Hierdoor worden de opsporingsmogelijkheden van de politie vergroot.
* Maak fotos van uw waardevolle spullen en noteer merk, type en serienummers

* Noteer het serienummer (Imei-code) van uw mobiele telefoon. Om de Imei-code te zien,
toets: *#06#

Preventietips

In het algemeen is het zo dat een inbreker zo snel mogelijk weg wil met de buit. Het is dus zaak om het inbrekers zo lastig mogelijk te maken om binnen te komen. Door het nemen van enkele simpele beveiligingsmaatregelen verkleint u de kans op een woninginbraak.

· Zorg voor inbraakwerend hang- en sluitwerk

· Sluit ramen en deuren goed af, ook als u gaat slapen of als u maar
even weg bent

· Houd de groenvoorziening rondom de woning laag

· Zorg voor goede verlichting bij toegangsdeuren

· Laat nooit sleutels zitten aan de binnenzijde van het slot

(1)

Laatst gewijzigd 29-10-2009 17:28 | © Regio Gelderland-Zuid |