Ingezonden persbericht


Lijsttrekker Mirjam Bikker krijgt volste vertrouwen van leden

ChristenUnie Utrecht klaar voor de verkiezingen

De leden van de ChristenUnie Utrecht hebben afgelopen week, net als in 2006, Mirjam Bikker als lijsttrekker gekozen. In dezelfde vergadering werden ook de overige plekken op de kandidatenlijst ingevuld en het verkiezingsprogramma vastgesteld.

Kandidatenlijst
Naast huidig raadslid Mirjam Bikker als lijsttrekker bestaat de top van de kandidatenlijst verder uit enthousiaste jonge en frisse kandidaten, die ondanks hun leeftijd toch al ervaren zijn in de politiek. Runner-up is IJmert Muilwijk, hij is op dit moment landelijk voorzitter van PerspectieF, de ChristenUnie-jongeren. Op plaats drie staat Jan Wijmenga. Hij is op dit moment lid van de gemeenteraad tijdens het zwangerschapsverlof van Bikker. Opvallende namen staan ook onderaan de lijst: raadslid Wim Rietkerk en voormalig wethouder Tymon de Weger zijn lijstduwer. Beiden willen hun betrokkenheid bij de ChristenUnie Utrecht daarmee onderstrepen.

Verkiezingsprogramma
Onder het motto 'Betrouwbaar en betrokken' gaat de ChristenUnie de verkiezingen in. Het verkiezingsprogramma zet naast werk in op scholing, opvoeding, zorg en sociale samenhang om de economische en financiële crisis tegen te gaan.

Willem Wensink, voorzitter programmacommissie: ,,In deze tijd van economische onrust, zoeken burgers naar houvast. De ChristenUnie wil het mensen makkelijk maken om eigen verantwoordelijkheid te nemen voor ondernemen, zorgen, dienen en ontspannen. We bieden geen hangmat maar een vangnet, door te zoeken naar duurzame oplossingen voor de problemen van vandaag. Dat is stabiel én betrokken!''

============