Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Conferentie verstevigt banden tussen Chinees en Nederlands bedrijfsleven

Chinese topondernemers: Den Haag is poort naar Europa

De Chinese werkgeversorganisatie WECBA, waarbij onder meer de 500 grootste bedrijven zijn aangesloten, gaat Den Haag bij zijn 30.000 leden promoten als toegangspoort tot Europa. Dat is afgesproken aan het eind van een tweedaagse conferentie van de WECBA, World Eminence Chinese Business Association, in Den Haag.

De Haagse wethouder Economie Henk Kool en WECBA-voorzitter Junqing Lu hebben ook afgesproken samen een aantal evenementen te organiseren in het Nederlandse paviljoen op de wereldtentoonstelling in Sjanghai in juni 2010. Eerder kondigde de WECBA, te vergelijken met de Nederlandse VNO-NCW, al aan haar Europese kantoor in Den Haag te vestigen. Veertien Chinese bedrijven hebben een intentieverklaring getekend waarin staat dat zij de mogelijkheden van een vestiging in de residentie gaan verkennen.

De conferentie, die tot doel had het Chinese en het Nederlandse bedrijfsleven dichter bij elkaar te brengen, is een succes volgens de initiatiefnemers, de gemeente Den Haag en de WECBA. Wethouder Kool: ,,Den Haag is zo goed op weg de opstap naar Europa te worden voor het Chinese bedrijfsleven en, andersom, voor Europa naar China. De WECBA The Hague Executive Conference is een prima gelegenheid gebleken om elkaar nog beter te leren kennen en waarderen."

WECBA-voorzitter Lu: "Vroeger trok China voornamelijk investeerders uit het buitenland. Nu investeren Chinese bedrijven juist veel in het buitenland. Ze gaan naar het buitenland om daar samen te werken met het buitenland. Den Haag is dan een zeer aantrekkelijke stad om vanuit te werken. De aanwezigheid van grote multinationals en de regering wegen zwaar voor Chinezen. Daarnaast is het voor WECBA belangrijk om te weten dat wij een stad aanbevelen waarin Chinese bedrijven zich welkom kunnen voelen en snel de juiste instanties in hun nabijheid kunnen vinden. De ontmoeting met de stad Den Haag, het Nederlandse bedrijfsleven en de bewindslieden van Economische Zaken, Van der Hoeven en Heemskerk, hebben ons het vertrouwen gegeven dat er een toekomst is voor Chinese bedrijven in Den Haag, Nederland en Europa."

De WECBA The Hague Executive Conference, een initiatief van de gemeente Den Haag in nauwe samenwerking met het ministerie van Economische Zaken en WECBA, trok ruim 300 bezoekers. Op het programma stonden workshops, excursies en lezingen van Nederlandse en Chinese topondernemers en bestuurders.

----------



Ingezonden persbericht