Ministerie van Economische Zaken

Heemskerk verheugd over komst kantoor van Chinese werkgeversorganisatie

29 oktober 2009 | nieuwsbericht

Staatssecretaris Heemskerk is zeer tevreden met de voorgenomen vestiging van een kantoor van de Chinese werkgeversorganisatie Wecba in Den Haag. De overeenkomst hiervoor werd op 29 oktober 2009 getekend aan het slot vaneen tweedaagse slotconferentie van Wecba over Chinese investeringen in Nederland. Wecba is de ondernemersorganisatie van top 500 van Chinese bedrijven.

De afgelopen dagen waren ruim honderd vertegenwoordigers van Chinese bedrijven bijeen in Den Haag. Volgens Heemskerk is het heel goed nieuws dat zij Nederland zien als goed investeringsland en poort tot Europa. 'Ik ben verheugd dat Wecba een kantoor in Nederland wil openen. Want China is een land dat economisch steeds belangrijker wordt en ook meer buiten zijn eigen grenzen wil investeren. Het helpt Chinese bedrijven bij het krijgen van vaste grond in Nederland. Dat biedt kansen aan Nederlandse bedrijven en onze werkgelegenheid. Ook draagt dit bij onze positie als Gateway to Europe en aan het versterken van onze economie door nieuwe, duurzame en innovatieve bedrijven.'

De overeenkomst voor de komst van Wecba werd officieel ondertekend door wethouder Kool van Den Haag die zich voor deze investering heeft ingezet. Tijdens de slotconferentie werden ook twaalf intentieverklaringen getekend door Chinese bedrijven die op basis van het bezoek aan Nederland hier willen investeren. Daarnaast ondertekenden twintig Nederlandse en Chinese bedrijven nieuwe handelscontracten.