Ingezonden persbericht


DC09-335 29 oktober 2009

BT introduceert Hybrid VPN: efficiënte en productiviteitsverhogende netwerkoplossing

BT introduceert vandaag Hybrid VPN, een beheerde en veilige oplossing die klanten via het publieke internet toegang geeft tot hun Virtual Private Network (VPN). Hybrid VPN, beschikbaar in 130 landen, verbetert de operationele efficiëntie van grote organisaties. Het vergroot de reikwijdte van hun zakelijke processen en applicaties naar medewerkers gevestigd op locaties die voorheen te afgelegen of te duur waren voor een beveiligde VPN-verbinding. Omdat Hybrid VPN gebruikmaakt van het publieke internet, kan het overal ter wereld snel worden ingezet. Hybrid VPN is tevens een kosteneffectieve backup-oplossing, die uitkomst biedt wanneer de primaire toegangsdienst van een locatie niet werkt. Door de inzet van Hybrid VPN kunnen bedrijven hun productiviteit verder vergroten, doordat de beschikbaarheid van diensten verbetert en het aantal applicatiestoringen vermindert. Voor bedrijven die hun eigen VPN-toegang in meerdere landen verzorgen, kan het overschakelen naar Hybrid VPN het aantal contracten dat zij moeten onderhouden met ISP's reduceren, elk met hun eigen serviceniveau, incidentenafhandeling en rapportage. Verder vergemakkelijkt Hybrid VPN het gebruik van complexe beveiligingsmechanismen en netwerkverbindingen. Neil Sutton, Vice-president BT Global Services Global Portfolio: "Hybrid VPN is het nieuwste product voor ons wereldwijde, software-gebaseerde 21CN IP-netwerk en maakt onderdeel uit van ons 'Intelligent Networks-portfolio'. Een van de belangrijkste kenmerken van het product is dat het maken van netwerkverbindingen wordt versimpeld voor bedrijven die een snelle uitrol van hun wereldwijde infrastructuur voor ogen hebben. Hybrid VPN biedt efficiency-voordelen voor klanten die hun bedrijfstoepassingen uit willen breiden naar kleinere en op grote afstand gelegen kantoren, zonder de investering die normaal nodig is voor 'doe-het-zelf'-oplossingen." Hybrid VPN is een essentieel onderdeel van BT's strategie om door middel van het aanbieden van kosteneffectieve toegangsmogelijkheden de waarde van de wereldwijde netwerkdiensten te vergroten. Het zorgt ervoor dat bedrijven hun investeringen in internettoegang en lokaal geïnstalleerde apparatuur (customer premises equipment (CPE)) kunnen maximaliseren. Einde

Over BT
BT is een van 's werelds grootste leveranciers van communicatieoplossingen en -diensten en is actief in meer dan 170 landen. De kernactiviteiten van BT omvatten de wereldwijde levering van netwerkgebaseerde IT-diensten; lokale, nationale en internationale telecommunicatiediensten aan onze klanten voor thuisgebruik, op kantoor en onderweg; producten en diensten op het gebied van breedband en internet, alsook convergente vast/mobiele producten en diensten. BT is actief met vier divisies: BT Global Services, Openreach, BT Retail en BT Wholesale.

In het boekjaar 2008-'09, dat eindigde op 31 maart 2009, behaalde BT Group een omzet van 21.390 miljoen Britse pond. British Telecommunications plc (BT) is een volledige dochteronderneming van BT Group plc waarin vrijwel alle bedrijfsonderdelen en activa van BT Group zijn verzameld. BT Group plc is genoteerd aan de effectenbeurzen van Londen en New York.