Port of Rotterdam

Prins van Oranje opent 29 oktober 2009 RDM Campus in Rotterdam

04-09-2009

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje opent donderdagmiddag 29 oktober 2009 RDM Campus, een locatie voor onderwijs, bedrijven en evenementen op de voormalige RDM-werf in Heijplaat, Rotterdam.

De oude machinehal en het directiegebouw van de RDM zijn vanaf 2007 grondig verbouwd en heten nu Innovation Dock en Droogdok. In het voorjaar van 2009 is het scholendeel van het Innovation Dock al in gebruik genomen door Hogeschool Rotterdam en Albeda College. Met de afronding van de verbouwing van het bedrijvendeel van het Innovation Dock én van het Droogdok, is RDM Campus vanaf najaar 2009 volledig in bedrijf. Op RDM Campus werken mbo- en hbo-onderwijs samen onder één dak. Daarnaast wordt samengewerkt met de innovatieve en creatieve maakindustrie, die hier bedrijfsruimte kan huren. Verder is er ruimte te huur voor evenementen die bij het concept passen, van vergadering tot congres. Tot slot is RDM Campus ook de nieuwe thuisbasis voor de Rotterdamse Academie van Bouwkunst.

RDM Campus is een locatie voor onderwijs, bedrijven en evenementen op de oude werf van de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij (RDM) in Heijplaat, midden in de Rotterdamse Stadshavens. Onder het nieuwe motto Research, Design & Manufacturing werken onderwijs en bedrijven hier samen aan duurzame en innovatieve oplossingen op het gebied van bouwen, mobiliteit en energie (Building, Moving & Powering). RDM Campus is een samenwerking tussen Albeda College, Hogeschool Rotterdam en het Havenbedrijf Rotterdam. Kijk voor meer informatie op www.rdmcampus.nl.

Meer informatie:
Feiten en cijfers Havenbedrijf Rotterdam N.V. en de Rotterdamse haven