Ingezonden persbericht


P e r s b e r i c h t

Kuijper lezing in Maassluis

Abraham Kuijper en de omgang tussen religies

De in Maassluis geboren staatsman en theoloog dr. Abraham Kuijper kreeg op 5 november 2008 een standbeeld vanwege zijn grote verdiensten voor de Nederlandse samenleving.

Dit standbeeld werd door onze minister president mr. dr. J.P. Balkenende onthuld.

De Stichting Monument Abraham Kuijper, verantwoordelijk voor de realisering van dit monument in Maassluis, wil een jaarlijkse Kuijper lezing organiseren over een actueel politiek thema.

De eerste lezing zal worden gehouden op de geboortedag van Abraham Kuijper t.w. donderdag 29 oktober in het Schuurkerk Theater, Schuurhof 142 te Maassluis.

Professor dr. George Harinck - Kuijper kenner bij uitstek en directeur van het Historisch Documentatiecentrum van de Vrije Universiteit (VU) - is hiervoor uitgenodigd en zal spreken over de omgang tussen Moslims en Nederlanders:

"Kuijper als medevormgever van de plurale samenleving".

Een discussie over de omgang met verschillen en de steeds weer opduikende uitsluitingmechanismen, zoals vroeger tussen protestanten en katholieken.

Een hedendaags onderwerp met grote actualiteit. Naast de muzikale intermezzo's is er ruime gelegenheid tot discussie bij deze lezing.

Aanvang 20.00 uur en de zaal is geopend vanaf 19.30 uur



Ingezonden persbericht