Ingezonden persbericht



---



Persbericht YOUR CITY

Rotterdam, woensdag 21 oktober 2009

Brug in de schijnwerpers tijdens YOUR CITY, Jongeren maken Zuid 29 oktober t/m 31 oktober

Over de voetgangersbrug tussen winkelcentrum Zuidplein en het Motorstraatgebied wordt in het kader van YOUR CITY, Jongeren maken Zuid een nieuwe, acht meter hoge 'levende' brug gemaakt. Van donderdag 29 oktober t/m zaterdag 31 oktober geeft YOUR CITY jongeren de ruimte om zelf te ondernemen op Zuid; de brug vormt drie dagen lang een podium met een terras, radiostudio, onderzoekslab en winkels die door jongeren worden gerund.

Dinsdag 13 oktober is de manifestatie YOUR CITY, Jongeren maken Zuid van start gegaan, een initiatief van Stichting Kijk op Zuid en AIR. De komende maanden gaan jongeren aan de slag om hun ideeën voor Rotterdam Zuid vorm te geven. Dit doen zij samen met kunstenaars en architecten die hen uitdagen en inspireren om zelf invulling te geven aan hun leefomgeving.

In het jaar dat Rotterdam Europese Jongerenhoofdstad is en ook de 4e Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam (IABR) plaatsvindt, kan de jongerenbiënnale YOUR CITY, Jongeren maken Zuid niet ontbreken. De jongeren worden door middel van culturele projecten als coalitiepartner uitgedaagd en betrokken bij de ontwikkeling van de stad.

Van donderdag 29 oktober tot zaterdag 31 oktober vindt I Bridge You plaats, de eerste manifestatie van YOUR CITY, Jongeren maken Zuid. Kunstenaars Chantal van Heeswijk en Ruud Reutelingsperger geven jongeren de mogelijkheid de openbare ruimte te gebruiken voor hun eigen onderneming. Over de voetgangersbrug tussen winkelcentrum Zuidplein en het Motorstraatgebied verrijst een nieuwe, acht meter hoge 'levende' brug. Op deze brug, een bouwwerk met een open karakter, bevinden zich allerlei plekken waar jongeren hun ideeën over ondernemen op Zuid presenteren. Ondernemen, ontmoeten, eten en muziek luisteren, het kan allemaal tijdens I Bridge You.

www.yourcity09.nl

Informatie over Stichting Kijk op Zuid
Stichting Kijk op Zuid is een initiatief van Com·wonen, Dura Vermeer, Concire en Bouwfonds en is gericht op het creëren van nieuwe betekenisvolle plekken op Rotterdam Zuid. De beleving en het gebruik van architectuur en publieke ruimte staan centraal om de aantrekkingskracht van 'Zuid' te vergroten. Hiermee wil de stichting de trots van dit deel van de stad bevorderen en een impuls geven aan het imago van, en de waardecreatie op 'Zuid'.

Informatie over AIR Foundation

AIR is het architectuurcentrum van Rotterdam. Het daagt uit tot het publieke en professionele gesprek over architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur van Rotterdam en haar regio.

noot voor de redactie/