Gemeente Soest

.

de gemeenteraad vergadert

28 oktober 2009

Op donderdag 29 oktober 2009 vergadert de gemeenteraad. Wij nodigen u uit hierbij aanwezig te zijn. Hieronder vindt u een korte toelichting op de onderwerpen die aan de orde komen.

Rapport Rekenkamercommissie: kennis van inhuur

De gemeenteraad wordt voorgesteld de conclusies van het onderzoek "Kennis van inhuur" vast te stellen. De Rekenkamercommissie concludeert dat de omvang van de externe inhuur in Soest minder is dan in vergelijkbare gemeenten.

Aanbevolen wordt o.a. om de extern verkregen kennis herkenbaar vast te houden in de organisatie. Het college van B en W heeft reeds toegezegd voor een betere kennisborging te zullen zorgen.

Accommodatie vv Hees

Nu de fusie tussen vv Hees en vv Sec niet doorgaat wordt er ook geen kunstgrasveld aangelegd.

Van het hiervoor reeds ter beschikking gestelde krediet wordt de gemeenteraad voorgesteld dit krediet deels aan te wenden voor de aanleg van trainingsverlichting bij een van de speelvelden van vv Hees en hiervoor een huurovereenkomst met ASR aan te gaan.

Beleidsnota parkeernormen en parkeerfonds

De gemeenteraad wordt gevraagd de beleidsnota "Parkeernormen en parkeerfonds" vast te stellen en een voorziening in te stellen en daar jaarlijks vanuit de exploitatie een bedrag ter hoogte van de rente aan de voorziening toe te voegen.

Met een parkeervoorziening neemt de gemeente de verplichting over van o.a. projectontwikkelaars om voldoende parkeerplaatsen te realiseren bij nieuwbouw en verbouwplannen.

De verplichting wordt dan afgekocht door EUR 15.000 per parkeerplaats in de voorziening te storten. Tevens worden de parkeernormen bepaald voor Soest.

Wijziging bouwverordening

Sinds 2006 worden de parkeernormen vastgelegd in de Bouwverordening. Door het vaststellen van de beleidsnota parkeernormen en parkeerfonds wordt dat overbodig. De wijziging van de bouwverordening betreft een verwijzing naar de beleidsnota parkeernormen en parkeerfonds en de mogelijkheid tot het vragen van een financiële bijdrage als ontheffingsmogelijkheid.

Regionale pakketstudie VERDER

De gemeenteraad wordt gevraagd in te stemmen met het nader uitwerken van de VERDER-maatregelen uit het aanvullende pakket in een verkenningsfase voor zover ze binnen de gemeente Soest liggen en hiervoor een bedrag van EUR 540.000 ter beschikking te stellen voor medefinanciering van het totale aanvullende pakket.

De maatregelen aan de Birkstraat moeten nadrukkelijk bezien worden in relatie tot de westelijke ontsluiting van Amersfoort, daarbij dienen ook alternatieven voor parallelwegen in beeld gebracht te worden, eventueel ook de optie om niets te doen.

Voor Soest wordt nog voorgesteld, naast parallelwegen aan de Birkstraat, een fietsverbinding Soest-Soesterberg, inclusief fietstunnel te realiseren, een ongelijkvloerse kruising spoor Soest-Zuid aan te leggen, een businfrastructuur station Amersfoort-Soest-Zuid te realiseren en het kruispunt Vondellaan-Soesterbergsestraat herinterichten, inclusief koppeling verkeerslichten.

Structuurvisie

De gemeenteraad wordt voorgesteld de Structuurvisie Soest vast te stellen. De Structuurvisie geeft een beeld over de ruimtelijke ontwikkelingen in Soest voor de periode tot 2030.