Gemeente Delft

Superchefs op De Omnibus

Superchefs is een interventie die zich richt op het voorkomen en tegengaan van overgewicht bij kinderen van 0 - 12 jaar en op de behandeling van overgewicht bij kinderen tot 12 jaar. Overgewicht bij kinderen is een gezondheidsprobleem waar wethouder Dick Rensen (o.a. gezondheid, jeugd en zorg) zich graag voor wil inzetten. Overgewicht zou deels voorkomen kunnen worden door gezond te eten. Dit blijkt vaak lastiger dan het lijkt. Op basisschool De Omnibus zullen kinderen uit de groepen 7 en 8 op donderdagmiddag 29 oktober a.s. onder begeleiding van een diëtist van Careyn en ouders beginnen met de cursus gezond koken.

Persoonlijk kookboek
Na afloop van de kookles houden de kinderen in een boekje bij wat ze hebben gemaakt en wat ze hebben geleerd. Dit resulteert in een persoonlijk kookboek met lekkere gezonde gerechten. Wanneer ouders aansluiten op de persoonlijke eet voorkeuren van hun kind, wordt het een stuk makkelijker om de dagelijkse eetgewoonte gezonder te maken. En zo overgewicht tegen te gaan en aanwezig overgewicht terug te dringen.

Opgedane kennis
Het doel van de cursus superchefs is dat kinderen de vaardigheden leren om iets gezonds klaar te kunnen maken voor het ontbijt, de lunch, tussendoor en het avondeten. De kinderen komen meer te weten over wat gezonde voeding is en wat dat met je doet. Kinderen die mee hebben gedaan aan de cursus koken, ontwikkelen een positieve houding ten opzichte van gezond eten en gezond koken. Het streven is dat dit resulteert in een afname van het aantal kinderen met overgewicht.

Noot voor de redactie (