IKON

P E R S B E R I C H T
OBA Live op Radio 5
IKON
Donderdag 29 oktober 2009
19.00-21.00 uur

Talkshow met gasten, discussies en live muziek rechtstreeks vanuit de OBA (Openbare Bibliotheek) in Amsterdam. Presentatie: Jurgen Maas


* 2 november is het vijf jaar geleden dat filmmaker en auteur Theo van Gogh werd vermoord. Jurgen Maas ontvangt schrijver/radiomaker Theodor Holman. Zijn boek Theo, Theo bevat, in sonnetvorm, de herinneringen aan zijn vermoorde vriend.


* Waar vind je het best de angst en ontreddering, die veel Nederlanders in de greep heeft? Theatercollectief Wunderbaum maakte op locatie de voorstelling Venlo.


* Kunstenaar Jonas Staal, maker van de Wilders-werken, werd uiteindelijk vrijgesproken van bedreiging. Nu legt hij in zijn essay Post-Propaganda als kunstenaar verantwoording af.


* Filosoof Jan Drost stelt dat het romantische ideaal op een misverstand berust. Romantiek is namelijk doodsvijand nummer één van de liefde. Hoe kan het dat wij "bouquet-reeksachtige" idealen nastreven? In De Kwestie: het romantisch misverstand.


* Live Muziek: Nederlandsetalige folk van Uinko Eerenstein

OBA Live: Elke werkdag van 19.00-21.00 uur, afwisselend verzorgd door LLink, NMO/NIO, IKON en HUMAN. Actuele inhoud: www.obalive.nl

OBA Live is ook te zien op themakanaal Spirit 24. Kijk voor meer informatie en uitzendtijden op: www.spirit24.nl Neem voor meer informatie contact op met Mieke Spaans, eindredacteur OBA Live tel. 06-10962471 mieke.spaans@ikon.nl. U bent van harte welkom bij de live uitzending. Opgave vooraf is niet nodig.